Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Elfogadták Csongrád 3,2 milliárdos büdzséjét

Csongrád - Az elmúlt tíz év legjobb költségvetéseként aposztrofálta Kőrösi Tibor (Fidesz) polgármester az idei büdzsét, amelyről a csütörtöki képviselő-testületi ülésen vitáztak Csongrád vezetői.
Korábban 2,6 milliárd forintos, tarthatatlan hitelállománya volt a városnak – jelentette ki. A tehertől az állami adósságkonszolidáció révén szabadultak meg. – Az év végén már csak 30 milliós hitelállományról beszélhetünk majd, ez az elmúlt három év munkájának is az eredménye. Ha nem volna túl nagy szó, azt mondanám: csoda történt. Most jött el annak az ideje, hogy egyre többet tudunk nyújtani a lakosoknak – érvelt polgármester. Azt is elmondta, hogy a napokban tárgyaltak a fürdőépítésről, az erre az évre tervezett 226 millió forint fejlesztési hitel javát ennek a projektnek az önrészére fordítanák. A város leigazolta az önrészt, aki eddig nem hitt a fejlesztésben, most már legyen szíves, higgyen benne, kérte Kőrösi Tibor. A költségvetést 3,2 milliárdos főösszeggel elfogadták.

A büdzsé kapcsán szó esett a 70 éven felüliek szemétszállítási kedvezményéről is. A napokban lapunk egy olvasói észrevétel kapcsán írt róla. Vargáné Török Ágnes, a gazdasági iroda vezetője felhívta a figyelmet, hogy a lakosok sokszor összemossák a kommunális adó és a hulladékszállítás díjának kérdését, pedig a két dolog nem ugyanaz. Előbbi terén kérhetnek kedvezményt az idős emberek, utóbbi terén pedig az 1-2 fős háztartások.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üvegbetonszobor: komplex DÉMÁSZ-válasz

Avatása óta vár a díszkivilágításra a csongrádi városközpontot ábrázoló bronzplasztika – írtuk kedden. Tovább olvasom