Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Elhúzódó vita a szórakozásról

Januártól tarifaemelést tervez a Tisza Volán csongrádi helyi járatain, a jegyárak módosításáról novemberben kezdenek tárgyalni – hangzott el a csongrádi képviselő-testület tegnapi ülésén. A választott grémium több órán keresztül vitatta a fiatalok szórakozási lehetőségeiről készült felmérést, és elfogadta a panelfelújítási programhoz szükséges helyi rendeletet.
Még nem dőlt el, hogy a helyközi járatokat érintő októberi tarifaemelést követően mekkora mértékben nőnek majd a helyi járatok díjszabásai, de január elsejétől mindenképp számítani kell drágulásra – derült ki Mező Istvánnak, a Tisza Volán személyszállítási igazgatójának szóbeli kiegészítéséből, a társaság szolgáltatásáról készített beszámoló megtárgyalásakor. Javaslat várhatóan november közepén születik, ezután kezdődhet meg az érdekelt felek egyeztetése.

Elhangzott: még idén két új autóbusszal bővül a csongrádi járműpark, illetve az is bizonyos, hogy lesz megálló a szentesi Tescónál, így a csongrádi vásárlók is könnyebben megközelíthetik majd a városszéli áruházat. Amennyiben igény mutatkozik rá, a társaság sűríteni fogja a két település közötti járatforgalmat. A képviselők közül többen felvetették, hogy Csongrád északnyugati részén nem közlekedik helyi járat, holott a piroskavárosi piac és az ipari park is azon a területen fekszik, ezért a Szőlőhegyi út környékét is be kellene vonni a járatbővítésbe. A Tisza Volán illetékese ezt megfontolásra érdemesnek találta.

Szinte az összes jelenlévő képviselő hozzászólt a fiatalok szórakozási lehetőségeiről indított vitához, amelyhez, mint arról korábban beszámoltunk, egy felmérés is készült a középiskolások körében. Nagypál Sándor szerint másokat is meg kellett volna kérdezni erről, Bedő Tamás polgármester viszont kiemelte: a vizsgálódás során kifejezetten a „célcsoport" véleményére volt kíváncsi az önkormányzat. Kaczibáné Molnár Katalin egy tinidiszkó beindítását szorgalmazta, utalva arra, hogy született már ilyen ötlet a művelődési központban. A megszólított intézményvezető, Kovács Lászlóné elmondta, a gyerekeknek nem felelt meg a helyszínként ajánlott, fel nem fűthető földszinti aula, ezért továbbra is keresik az optimális megoldást. A sültgalamb-effektushoz hasonlította a városvezetésnek az ifjúsági házzal kapcsolatos politikáját Sarusi-Kis János, aki azt javasolta, a problémát önerőből kellene megoldani. Ezzel szemben Tarr Ágnes a civil szervezetek nagyobb mértékű támogatását indítványozta, aláhúzva, hogy egy több tízmilliós költséggel járó felújítás után működtetni is kell egy ilyen intézményt. Somogyi Árpád az iskolák szerepvállalását tartotta fontosnak, ami erősíthető programszervező szakemberek bevonásával.

A testület végül úgy határozott, hogy március 15-éig fórumot rendez, ahol az ifjúság és a szülők képviselői is elmondhatják javaslataikat.
Bár az ellenzékiek közül többen szélhámosságnak, átverésnek titulálták a kormányzat nemrégiben meghirdetett panelfelújítási programját, a városatyák megszavazták a modernizáció lehetőséghez szükséges rendelettervezetet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átszervezések a rendelőintézetben

Hallásgondozó szakrendelés beindítását és a reumatológia bővítését tervezi a csongrádi Dr. Szarka… Tovább olvasom