Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Elkészült a csanyteleki hűtőház

Befejeződött a hűtőház és tá­rolótér kialakítása a helyi Agrár-Ipari parkban, az új helyet a műszaki átadás-átvételi eljárás lezárásával és a használatba vételi engedély megszerzésével birtokba veheti a település önkormányzata.
Az elkészült hűtőház bruttó 321 négyzetméteres alapterületű földszintes épületében helyet kapott a válogató- és csomagolótér mellett egy-egy hűtőkamra, öltöző és vizes­blokk is. A beruházással a 2011 óta sikeresen működő Start mintaprogramban előállított termékek elhelyezése, tárolása és hűtése is megoldott, így azok eladhatóbbá válnak és a mennyiségük is nő. A tervek szerint az önkormányzat a saját termények átmeneti tá­­rolása mellett a település ős­termelői közül a kertészettel foglalkozóknak is biztosítana hűtőkapacitást önköltségi árért. A hűtőház azt is lehe­tő­­vé teszi, hogy legalább két hónappal tovább lehessen be­szállítani a közétkeztetéshez szükséges árukat. Ez további jelentős költségmegtakarítást hoz a közétkeztetést végző ön­kormányzati cégnél.

Az önkormányzat tervezi a feldolgozóüzem betelepítését is az Agrár-Ipari parkba, ahol a kertészeti termékeket ipari alapanyaggá alakítják majd. Az ipari alapanyag termelésébe bevonnák azokat az őstermelőket is, akik régi berendezéseikkel már nem tudnak primőr minőséget előállítani. Emiatt a most megvalósult fejlesztés munkahelyteremtő és -megtartó szerepe is kiemelkedő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országos döntőbe jutottak a LegoFiúk - Fotók

Országos döntőbe jutottak a LegoFiúk - Fotók
A három ötödikes srác, azaz a batsányis Lego­Fiúk még csak tanév eleje óta ismerkednek a… Tovább olvasom