Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Elkészült az új átmeneti otthon

Csongrádon átadták az új átmeneti otthont, amely rászoruló gyermekeknek, szükség esetén édesanyáknak biztosít elhelyezést legfeljebb egy évig. A beruházás költségének háromnegyedét pályázaton nyerte a kistérség, a tizenhatmillió forintból kialakított tizenkét férőhelyes épületbe hamarosan egy tízfős család költözik.
Tegnap Juhász Gábor, a belügyminisztérium politikai államtitkára avatta föl a kistérség rászoruló gyermekeinek kialakított új átmeneti otthont. A tizenkét férőhelyes tagintézményre nagy szükség volt. Mivel a csongrádi kistérség többi településére is kiterjed a helyi gyermekjóléti szolgálat munkája, az átmeneti elhelyezés feladatát kistérségi szinten kell ellátnia a Széchenyi úti iskola udvarán épített otthonnak.

A tizenhatmilliós beruházás a családügyi tárca és a belügyminisztérium támogatásával, valamint Csongrád négymilliós önerejéből valósult meg. Bedő Tamás polgármester kiemelte, az átmeneti gondoskodás nem tartozik a kötelező feladatok közé, az önkormányzat a rászorulók igényei miatt mégis a fejlesztés mellett döntött. Az épület négy lakószobából, társalgóból, teakonyhából, vizesblokkból és a dolgozók számára kialakított irodából és ügyeleti szobából áll.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkáspárt: még kopogtat

Kőhalminé Forrai Julianna még nem tudta összeszedni a hivatalos jelöltséghez szükséges 750… Tovább olvasom