Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Elnapolták a nehéz döntéseket Csongrádon

Csongrád - Hamarosan bezárhatják a csongrádi Erzsébet Szállót – legalábbis erre lehet következtetni a csongrádi képviselő-testület tegnapi ülésén elhangzottakból. Az Idegenforgalmi Kft. lecsupaszítása is felvetődött, de a végső döntés márciusra várható. Az önkormányzat fizetős havi lapot adna ki a jövőben.
Az éhező marhák ügye is szóba került a Csongrád állat-egészségügyi, növény- és talajvédelmi helyzetéről készült tájékoztató megvitatásánál, a képviselő-testület tegnapi ülésén. Nagypál Sándor szerint hamarabb is intézkedhettek volna az illetékesek, és akkor nem fajul el ennyire a helyzet a Gyovaitanyán. Szabó István hatósági főállatorvos leszögezte, törvényi lehetőségeik végesek voltak: nyáron nem tudták ellenőrizni az állományt, mert a tulajdonosok nem engedték be őket, decemberben pedig már rendőrökkel mentek, hogy érvényt szerezzenek az előírásoknak. Több képviselő a Nemzeti földalapot és a körzeti földhivatalt is ostorozta a települést övező műveletlen területek miatt.

Az önkormányzati gazdasági társaságok átvilágítása kapcsán Kurucz Ferenc úgy vélte, sok újdonsággal nem szolgál az anyag. Olyan megállapításokat tartalmaz, amikről rég tudnak, csak senki sem merte szóvá tenni. A tanulmányt készítő cég képviselője, Barát Tamás ezt vitatta, majd hozzátette, a közüzemi díjak meghatározásánál sokszor a vonatkozó törvényt semmibe vették a helyi döntéshozók. Az Idegenforgalmi Kft.-ről elhangzott: az elmúlt öt évben 137 milliót pumpált bele az önkormányzat – gyakorlatilag eredmény nélkül. Tarr Ágnes leszögezte, egyértelmű, hogy az Erzsébet Szálló nyereségesen jelen formájában nem működtethető. Fábián György szerint bátor döntést kell hozni a szállodáról, a fürdő üzemeltetésére pedig külön társaságot kellene létrehozni. Pap Gabriella azt javasolta, hogy a mórahalmi fürdő működtetését tanulmányozzák a csongrádi szakemberek. Somogyi Árpád annyit tett hozzá, hogy nem lenne haszontalan a város anyagi áldozata, ha mindenki megelégedésére üzemelne a strandfürdő. A testület végül úgy határozott, márciusban térnek vissza az Idegenforgalmi Kft. átszervezésére, a Víz és Kommunális Kft. ügyét pedig februárban tárgyalják meg.

A helyi újság kiadásának kérdéskörében az ingyenes terjesztés és a fizetős havi lap között dilemmázott a választott grémium: a többség az utóbbi mellett döntött. Ennek tükrében a legközelebbi ülésen újabb pályázati kiírás kerül a testület elé, és akkor határoznak a konkrét feltételekről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakat kerülhet a csongrádi Erzsébet Szállóra

Csongrád - Hamarosan bezárhatják a csongrádi Erzsébet Szállót – legalábbis erre lehet… Tovább olvasom