Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Év végén nyit a Tesco áruháza Csongrádon

Csongrád - Megkezdődött a Tesco Áruház építése Csongrádon. A hamarosan elkészülő elkerülő út északi csomópontjánál 3000 négyzetméteres üzletet nyit a multinacionális cég, amely 100 embert foglalkoztat majd az év végétől.
Ha nem lett volna gazdasági válság, már megépült volna Csongrád Tesco Áruháza, hiszen a multinacionális vállalat már 2008 óta érvényes építési engedéllyel rendelkezik a félegyházi út és a készülőfélben lévő 451-es elkerülő út közötti területre. Utóbbi útszakasz kulcsfontosságú volt a fejlesztéshez, hiszen az itt kialakított körforgalmi csomópontot először 4 ágúra tervezték, később épp a beruházó kérésére módosították 5 ágúra.

– A csongrádi áruház építési munkálatait április derekán kezdtük el, hamarosan a vasbeton szerkezetek is a helyükre kerülnek. A tervek szerint nyárra elkészül az épület. Két héttel ezelőtt elkezdődtek az útmunkák is – tájékoztatta lapunknak Iglódi-Csató Judit, a Tesco-Global Áruházak Zrt. kommunikációs igazgatója. A nettó eladótér 3000 négyzetméteres lesz, de – úgy tudjuk – emellett még szolgáltatói üzletrészt is kialakítanak a csarnokban. A parkolóban összesen 245 gépkocsinak lesz hely. A társaság képviselője elmondta, mintegy 100 embernek adnak majd munkát. Az áruházat év végén nyitják meg a tervek szerint. A Tesco több kivitelező céggel dolgozik együtt, amelyek között van helyi vállalkozó is. A beruházás értékét nem kívánta elárulni a kommunikációs vezető.

Nyárra elkészül az épület, az áruház nyitását viszont csak év végére tervezi a Tesco. A szerző felvétele
Nyárra elkészül az épület, az áruház nyitását viszont csak év végére tervezi a Tesco.
A szerző felvétele

30 új áruház 2010-ben

A Tesco idén 30 új áruház – köztük hipermarket és expressz típusú boltok – nyitását tervezi, és 1700 fővel kívánja növelni foglalkoztatottainak számát. A társaság fokozott figyelmet fordít beruházásainál a környezetvédelemre: a kereskedelmi hűtés hőjét melegvíz termelésre és fűtésre használják majd föl. Fűtési rendszereikben kondenzációs kazánt, illetve hőszivattyút üzemeltetnek majd. A mozgásérzékelő világítás mellett a későbbiekben napelemes rendszert is működtetnek.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. 4Angel 2010. május 31. 16:49
  „Örüljetek hogy lesz Tesco nem tudjátok felfogni hogy jó ????”
 • 27. Hoppá 2010. május 31. 16:03
  „Miért is megy olyan sok csongrádi a Szentes-i meg a Kkfházi-i TESCO-ba? Legalább Csongrádon fogja megtalálni, nem kell elmennie, benzinre költeni. Egyébként én magam nem szeretem a multikat, csak az akciós terméket szabad megvenni, ha a minősége megfelel. Sokszor az is tré," made in china", de abból is a leggyengébb.”
 • 26. keletaru 2010. május 28. 16:08
  „nemecsek :! Látom zavar, nem vettem ! Kis-Tisza partján csónakházat építettünk, szülői segítséggel ! Mert akkor még voltak elvek közösségek , nem csak maguknak éltek ! Képviselők nem bérért mentek !!! De látom zavar hát építs te is valamit , hoz érmeket, s egyből dukál neked ( fasza gyerek ) ! Ne csak a vissza nem térintőd várd zsebedbe !!! Tegyél is !!! Üdv Kuci”
 • 25. hank 2010. május 27. 23:36
  „Lehet már írtam.
  Ott volt a könyvesbolt. Annak érdekében, hogy működjön, senki sem tiltotta be Csongrádon az Internetet.

  Hasonló ez is. Verseny van.
  Ugye milyen rossz volt az, amikor a Fibernet egyoldalúan módosította a TV előfizetéseket?
  Mi lett a válasz? Bejött még 2 vállalkozás. Persze ez ilyen kis városban nagyon sok, kétlem, hogy minden nyereséges. De vannak. Így a Fibernet kénytelen kordában tartani az árait.

  Patika. Jött a Pingvin patika. Akcióztak. Mi lett a válasz? A központi gyógyszertár is kialakított egy törzsvásárlói kártyát. Próbálják odacsalni az embereket. A 2 vállalkozás között az a különbség, hogy az egyik hamarabb felismerte, hogy jó marketinggel többet el lehet érni.

  Én nem mondom, hogy le kell írni a helyi vállalkozókat. Sőt. Nekik kellene összefogni, hogy komoly versenytársai legyenek a multiknak. Legyenek olcsóbbak, minőségben jobbak. Nagy előnyük még a kapcsolat, az ismertség.
  Év végéig még van idő mindenféle akciókkal odakötni a vásárlókat.
  Persze lehet úgy is, hogy semmi akció, amíg lehet addig minél többet összeszedünk és téltől lesz minden ahogy lesz.

  Egyébként egy kisvárosban - megfigyeltem-, a kapcsolat még sokat számít. Van egy szervíz (nem mondok várost és azt sem, hogy milyen ez a szervíz, mert nem akarom bárkinek is rossz hírét kelteni) ahol a megjívított dolgok nem éppen szakszerűen javítódnak meg. Kicserélnek egy alkatrészt és látszólag nem is tesztelik a dolgot. Majd reklamációnál közlik, hogy ja: javíthatatlan.
  És mégis mindenki visszamegy oda. Miért? Mert ismerik és mert nincs konkurencia.

  Arra szerettem volna még egyszer rávilágítani, hogy 3 dologgal lehet nyerni egy ilyen kisvárosban egy multi ellen: kapcsolat (ismerettség, helyi termékek árusítása), magas színvonalú szolgáltatás(ok) (figyelni a fogyasztó véleményére és komolyan venni azt) és ha sikerül összehozni: jó ár. De ha nem is legjob az ár, az első kettővel már lehetne nyerni - szerintem.


  Hank”
 • 24. hank 2010. május 27. 23:21
  „" faQtya 2010.05.27. 22:11

  Mondhatni, ki leszünk segítve...
  Ha megnézzük, a szentesi Tesco jóval drágább pl. a szegedinél. Gondolom, akkor a csongrádi se lesz olcsóbb a szomszédnál, sőt..." ----> versenyhelyzet. Akkor erre ha rájössz, el tudsz menni a helyi kereskedőkhöz és ott veszed meg. És máris támogattad a helyi vállalkozókat.”
 • 23. nemecsek 2010. május 27. 22:59
  „Mennyiért vetted a Pro Urbe díjat Kuci! Vagy talán kaptad 1986 - ban a komenistáktól? Akkor Te az átkos kegyeltje voltál! Most már értem miért támadod ilyen hevesen a mai elvtársaidat!”
 • 22. faQtya 2010. május 27. 22:11
  „Mondhatni, ki leszünk segítve...
  Ha megnézzük, a szentesi Tesco jóval drágább pl. a szegedinél. Gondolom, akkor a csongrádi se lesz olcsóbb a szomszédnál, sőt...
  Viszont cserébe "áruházat" kapunk, ami azt jelenti (tudomásom szerint), hogy legkésőbb este 10-kor bezár.
  Ilyen bolt viszont van már, és nem is a falu szélén, hanem a központban.
  Mintha "Mátyás király okos lánya" hozta volna: kapunk is, meg nem is...”
 • 21. pillecukor 2010. május 27. 19:24
  „17. hozzászólás hién 2010.05.26. 20:20 > ne általánosíts.”
 • 20. keletaru 2010. május 26. 21:48
  „hank:-( Az én cégem szállított múltiba, nem kell nekem elmagyarázni miről szól ! Bele is rokkantunk , mivel a törvények engedik a hivatalos lopást ! Más kérdés nem lettem öngyilkos mint a libások , feladni könnyebb mint harcolni ! De inkább harcolok , hidd el nekem van miért ! Három családom van ebből kettő , hozza mindig az érmeket s a dicséreteket , legkisebbik nem tudja ovis ! De mint írtam nekem is van Csongrádért Prourbe díjam 1986 ból . TESCO ez csak visz nem hoz Szentesen mikor megnyitott 160 munkahelyet ígért, s ma ? Mennyi támogatást is kap a mi adó forintjainkból ? Amit a Magyar kiskereskedők nem kapnak meg ? Itt a bibi ezelőtt egy évvel 70 aláírással elküldtek egy áruház láncot . Ami még fejlesztette is volna a település úthálózatát! Ma meg ingyen szalutálnak !!! Érdekes e ellentét ! Persze tudjuk csakis értünk helyi vállalkozókért, dolgoznak szorgos .... ! Üdv Kuci”
 • 19. hank 2010. május 26. 21:26
  „Még egy dolog és tipp a helyi vállalkozóknak.
  Hallottam olyanról, hogy város INGYEN rakta volna fel a szállásadók reklámjait az Internetre. Sokan válaszra sem méltatták a kezdeményezést. A miértet nem értem.
  Érdemes lenne együttműködni, mert ezek jó lehetőségek, hogy az idelátogatóknak (jó értelemben) eladható legyen Csongrád.

  Hank”
 • 18. hank 2010. május 26. 21:21
  „Figyelem! Szolgálati közlemény! Délmagyar moderátór mester! Szeretném jelezni, hogy 15 perc gépelés után az oldal magától frissül és az eddigi begépelt szövegem huss, elrepül. Légy szives - mivel tudom, hogy olvasod - ezen javítsatok, vagy valami figyelmeztetés legyen.

  És akkor a hozzászólásom:
  "és ugyan annyiba kerül. Nem pedig egy hét múlva szállítják, amikor meg bemegyek csak nem hozták.... (nem volt versenyképes)" ----> ez az. Nem versenyképes. Miért? Mert a helyi vásárlóerőnek is ennél jobb szolgáltatás kell. Mi? 1) Időben ott legyen a termék. 2) Ne szálljon el az ára 3) Lehessen visszajelezni és azt vegyék komolyan és utána úgy kárpótolják a vásárlót, hogy legközelebb visszamenjen.
  (Persze a Tesco ezeket nem veszi éppen komolyan, de ez más kérdés...)
  4) Vége már az ismerettségi alapon történő árusításnak. Aki olcsóbban adja ugyanazt, az a nyerő. Nemde?

  Keletáru: a szegény "paraszt" nem fog drága terméket megvásárolni a "Julcsi nénitől" (nem konkrét személy csak példa... Nehogy valaki magára vegye!) a sarki közértből. Miért? Mert Julcsi néni megveszi a Metróban, rátesz 30%-ot. Sőt olyanról is hallottam már egy vidéki ismerőstől, hogy a boltos az ismerősnek eladja a lejártat, mert azt ki kellene dobnia, az ismerős meg nevel x gyereket (családban a férj dolgozik, feleség munka nélkül) és "mind a ketten nyerünk az üzleten" alapon ő odaadja kisebb pénzért az amúgy kidobandó/megsemmisítendő terméket. Durva. Nem?
  Nem mondom, hogy a nagy multiknál (pl. Tesco) nem volt még lejárt termék. De olcsóbbak sokmindenben.
  Persze van ami náluk nem olcsó.
  A gyártóknak az az érdekük, hogy minél kevesebb felé szállítsanak és minél nagyobb tételben. Annál egyszerűbb nekik.
  Azzal, hogy hetente 1x Julcsi néni lemegy Szegedre a Metróba, neki lesz egy költsége. De ha összefogna pl. 10 csongrádi bolt és együtt küldenének 1 db kisteherautót a Metróba, máris lenne esélyük a Tescóval szemben.
  Ezzel együtt pl. törzsvásárlói kártyát alakítanának ki. Elfogadnának bankkártyát. Hogy csak egy párat említsek. Reklámoznák magukat, hogy ott vannak és milyen jók. És hívnák, kérdeznék a vásárlókat, hogy mondják el véleményüket, mit szeretnének látni, venni és miért nem mennének a konkurenciához.

  És még egy félreértés. A Tescoba nem kötelező menni. Mindenki saját maga dönti el, hogy hova megy vásárolni.
  Az más kérdés, hogy mint ahogy 3 kábeltv szolgáltató sem tud megélni ebben a kisvárosban, úgy Lidl, Tesco, Penny, Coop 2x sem fog tudni megélni és valamit a Tesco el fog vinni.

  Hank”
 • 17. hién 2010. május 26. 20:20
  „pillecuko => családot eltartó kisboltosnál, ahol eddig vásároltam csak mindig METRO -s nagykeres árut találtam horribilis haszonkulcsal. szóval nincs miről beszélni.”
 • 16. pillecukor 2010. május 26. 14:38
  „6. hozzászólás illesem 2010.05.25. 16:49 >>> tipikus pl erre a tesco és a tesco színes termék.
  holott ugyan azt tartalmazza a csomagolás, csak az emberek bedőlnek simán.
  azt hiszik, hogy a tesco színes termékek már pár fokkal jobban, és még mindig megfizetik a drágább árat érte...

  a szentesi tescoban a szeletelt forma kenyér legutóbb egy hétig zöldült a polcon. megnéztem minden nap, és
  ott volt.”
 • 15. pillecukor 2010. május 26. 14:34
  „4. hozzászólás SBetti 2010.05.25. 11:13>>> tökéletesen egyet értek.”
 • 14. pillecukor 2010. május 26. 14:33
  „5. hozzászólás hién 2010.05.25. 11:53>>> ezt mondd annak a kisbolt tulajdonosnak, aki családot tart el
  a bevételből.”
 • 13. triniti 2010. május 26. 09:17
  „Valóban kellene vásárló erő, amihez munkahelyek kellenének.
  Én nagy könyv moly vagyok, de az internetről rendelek, vagy átmegyek szentesre, mert ott másnapra tudják adni a megrendelt könyvet, és ugyan annyiba kerül. Nem pedig egy hét múlva szállítják, amikor meg bemegyek csak nem hozták.... (nem volt versenyképes)
  A helyi vállakozások egy része mesterségesen van életben tartva, ami azt eredményezte, hogy a nehéz helyzetben lévő magán közel versenyképesek nem tudták felvenni a kesztyűt egy "államilag" támogatottal. Lásd a lentebb említett barkács üzlet:ki adta a vezető, hogy az állami pénzből csak a csongrádi üzletben lehet vásárolni, ha drágább ha nem. (drágább 30%-al), aminek bizonyos fokon van rációja, pl. költségvetésből el és majd helyi ip űz adóként be. De a hiba a rendszerben, hogy időközben ezzel megölték a gazdasági alapon nyugvó verseny képes társaikat, és ip űz adó nem folyik be, mert nem vallják be. Ez is csak egy látszat dolog a sok közül.
  Azt gondolom nem a turik lesznek a város jövőképei, de sajnos csongrád bigott, és korlátolt gondolkodású (képviselőink, és mi magunk is, lakosok).
  A városház előtti egyetlen megoldás, ha lezárták volna. De a gimisek, még a járdán sem hajlandóak átmenni a másik oldalra, ott csetlenek botlanak az építési területen, még önmagukért sem vállalva a felelősséget! Lincs hangulat lett volna, ha anyuci nem tudja a lúdtalpas parízerlábú kölykét a kocsiból kirakni a kossuthnak a kapujában, vagy esetleg 20 m-t kerülniük kellene...(mindenki tudja hogy mit kellene csinálni, de senki sem akar a hülyékkel veszekedni, bele fásultak...)”
 • 12. keletaru 2010. május 26. 07:24
  „hién:-( Sajnálom így látod ! Ezen áruházakban ott dolgozók több adót fizetnek ( arányosítva ) szerintem mint az egész áruházlánc !( Ezért nincs bevétele az országnak ) 2013-tól be is jelentették csak saját országuk termékét forgalmazzák ! Gomb nyomkodóink ,felelősséggel szabályozzák a piacot ! Erre kelletünk az Eu-nak , s vannak akik ennek tapsolnak .Mellesleg Lengyel országban törvény szabályozza 20/80 arányban a boltokban a termékek arányát , ott érdekes nem számít az Eu. , ott megtudták magukat védeni . Gazdasági verseny hivatal nem aggódott a nyugat miatt??!! Nagyapáink mikor vettetek volna Francia gabonát földjeikben , vagy Török krumplit stb. Nem beszélve arról még volt régen választási esélyünk mint vásárló addig most letolják a torkunkon a kitudja milyen zöldségeket, húsokat . Mert mi " nem " oda megyünk vásárolni ahol itthoni termelők áruja .Hanem occcó legyen , a többi már mindegy . Na ezért nem müksi a mi gazdaságunk . Ezért nincsenek munkahelyek . Sajna ezért szűnnek meg az ízléses kis boltok , akik Magyar hentes áruval , Magyar zöldséggel , Magyar pékárúval , Magyar tejtermékkel , MAGYAR MUNKAHELYEKET tartva , vannak voltak ellátva . Üdv Kuci”
 • 11. mamus 2010. május 25. 22:11
  „Megaberuházás Csongrádon.
  Ki védi meg a város kiskereskedőit? Vagy ez most nem fontos?
  Hiénnek tökéletesen igaza van.”
 • 10. hién 2010. május 25. 20:16
  „Keletaru => A munkahelyteremtést arra értettem, hogy nem felvásárlói piacot kéne teremteni,hanem termelő piacot! hozhatnak még ide akár 100 überhiperszuper láncot is a paraszt akkor is szegény marad és csak a parkolóban szépségegeiben csodálkozhatunk. Tehát egyszerű a képlet: ha nincs munka (ezt ne értsd azon a pár emberkén aki minimálbéren a polcot töltögeti majd ott), nincs pénz és akkor nincs vásárlás se! Tehát a TESCO ötlet jó, csak az elöbbi sorrenden kéne változtatni!”
 • 9. keletaru 2010. május 25. 20:02
  „hién:-( Ez most komolyan írtad, vagy negatívban ! Mert ha komolyan akkor elégé tudatlan vagy a piaci s munkaerő piacon . ezekben az áruházakban főleg támogatott munka erőt foglalkoztatnak a "mi" adó forintjainkból . Ja akkor már megkérdem szerinted az uniós beruházást ki fizeti ? Üdv Kuci”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött az apadás a Körösökön

Megkezdődött az apadás a Körösökön, a Fekete-Körösön szombat délben elsőfokúra mérsékelték az árvízvédelmi készültséget, sőt a folyón vasárnap este várhatóan megszűnik a védekezés. Tovább olvasom