Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Ezrek szórakoztak a Körös-torokban

Csongrád - Szombat este áttekertünk a Körös-torokba, ahol sár, húsprés és pulzuszene fogadott. A huszadik csongrádi dzsemborin bebizonyosodott: a kis generáció mellett a punkok is odavannak az Első Emeletért.
Közel kétszer annyian látogattak ki a csongrádi Körös-torokba hétvégén, mint a város lakossága. Szentesről például nap mint nap több százan kerekeztek át a szomszédvárba – szombaton mi is ezt tettük. Alkonyatkor indultunk. Egyesek a láthatósági mellényről feledkeztek el, mások a világításról, ezért kötelékbe szerveződve keltek át a Tisza-hídon a biciklis csapatok. Utunk során több tucat bringással és gyalogossal találkoztunk, de közel sem annyival, mint amennyien a csütörtöki bulira mentek így – akkor a lámpáktól karácsonyfaként izzott a gát végig, a két város között. Kényelmes tempóban 40 perc volt az út, s mire megizzadtunk volna, megcsapta orrunkat a sült szalonna illata, ami valamelyik vízzel körülölelt nyaralóból szállt fel a töltés koronájára. Hiába sötétedett be, jól érzékelhető volt, hogy egy mocsárvidékre érkeztünk. Az üdülőházak egy része szinte megközelíthetetlen volt a sár miatt.

Az üdülőterület központjában jobbak voltak a körülmények, de ennek ára volt. Aki nem akart a vállalkozóudvar és a Happy Day Hotel közötti húsprésben sokáig vergődni, az 1000 vagy 1500 forint fejében kordonon belülre léphetett, és riszálhatta magát a diszkók és partik pulzuszenéjére, ami összevissza vert. Követhető ritmusra nem számíthatott az ember, mert a focipályányi tumultusban annyi volt a zajforrás, mint Izlandon a gejzír. A sör – 300 forintért – nem volt megfizethetetlen, annál inkább a hölgyfelvonulás látványa.

Nem csak a kis generáció ropta az Első Emelet koncertjén. A szerző felvétele
Nem csak a kis generáció ropta az Első Emelet koncertjén.
A szerző felvétele

A gáton túl, a Körös-toroki napok hivatalos helyszínén a vurstli helyett az Irigy Hónaljmirigy fellépését választották az emberek. A többezres nézőseregből csak a kis generáció maradt ott az Első Emelet koncertjére, viszont öröm volt nézni, ahogy korosodó apukák és anyukák mellett néhány punk is ropta az Állj vagy lövökre. Vasárnap a Neoton Família folytatta ott, ahol az emeletesek befejezték, majd tűzijátékkal zárult a huszadik csongrádi happening.

50 rendőr, 3 lopás, 10 sziget

Naponta közel 50 rendőr és tucatnyi polgárőr ügyelt a rendre a Körös-toroki napok idején. Az összességében több tízezres látogatottságú rendezvényen mindössze 3 kis értékű lopás történt lapzártánkig, és a mentősöknek sem volt különösebb dolguk, csupán néhány, magát kiütő személyt kellett ellátásban részesíteniük. Az üdülőterületre 10 szelektív hulladékgyűjtő szigetet telepítettek: a konténereket naponta üríteni kellett, annyian használták.

Olvasóink írták

 • 4. hank 2010. augusztus 12. 21:27
  „SandWitch: Az ismerősöm egy másik bringához vette a zárat, amivel ritkábban járt. Lehet másoknak is akad régi ideiglenes bringája. Több helyről hallottam már a lopást, nem vonom kétségbe.”
 • 3. Cactus 2010. augusztus 09. 15:06
  „de ez természetes, h lopják a bicikliket ............... sajnos -.-´

  nagyipari technikával űzik a tolvajlást, kocsival beállnak a kerékpárokhoz, erővágó, fel az autóra és vigyük ... :( ...

  még1 ok, h miért nem megyek le biciklivel este -.-”
 • 2. SandWitch 2010. augusztus 09. 13:32
  „....khmmm....csak halkan megkérdezem: Mihez vettek zárat, ha ellopták a bringájukat?????”
 • 1. hank 2010. augusztus 09. 13:04
  „"majd tűzijátékkal zárult a huszadik csongrádi happening" ---> Érdekes, én csak egy tüzijátékról tudok, ami a Neoton koncert ELŐTT volt. Egyébként pedig közben lett volna. Tehát ez még a tervben sem volt benne, hogy tüzijátékkal zárul (lásd a plakátot).

  A lopások tekintetében - pletyka szintem - én vagy 30-at hallottam, melyek biciklik voltak és a központi - kivilágítatlan - "bringaparkolóból" tüntek el. (A lopás utáni napon az egyik bringás boltban ennyien vettek zárat és a bolt eladója szerint hirtelen nőtt meg a zárvásárlások száma.)
  Az egyik ismerős mondta, hogy erővágóval vághatták el az övét, mivel neki elég masszív anyagból készült zára volt.
  Tegnap este hallottam, hogy egy autót is feltörtek a napok alatt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztosítók csatáznak Fodorék pénzéért

15 millióra értékelte a régi csanyteleki vályogházat a biztosító, és 4 millióra az ingóságokat, de amikor a fal bedőlt, és az épület lakhatatlanná vált, a család csak 462 ezret kapott. Tovább olvasom