Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Feketevágóhidat sejtenek Csongrádon

Csongrád - Feketevágóhidat emlegetnek szomszédjukban a csongrádi Csokonai utca környékén élők, panaszukkal az egyik önkormányzati képviselőhöz fordultak.
A városatya csak neve elhallgatása mellett mert nyilatkozni, és a szomszédok sem kértek a nyilvánosságból. A bepanaszolt férfi tagadta a vádakat – egy hirdetőújságban viszont kétféle portékát is kínál az érdeklődőknek.

Feketevágások borzolják a kedélyeket a csongrádi Csokonai utcában – legalábbis azok szerint, akik az egyik önkormányzati képviselőhöz fordultak panaszukkal. A városatya megkereste lapunkat, és elmondta, kik az érintettek. Mi először telefonon, majd személyesen is beszéltünk a bűzre és a légyinvázióra panaszkodó helybeliekkel, akik elmondták, hogy közel egy éve tart ez az áldatlan állapot. Szinte mindennap disznót, birkát vagy marhát vágnak otthonuk közvetlen közelében, a véres víz szaga – különösen a nyári hónapokban – egyre elviselhetetlenebb. Elsimítani nem sikerült a vitát, mert rendre úgy zárultak a szóváltások, hogy megfenyegették őket. Végezetül hangsúlyozták: mondandójuk csak akkor jelenhet meg az újságban, ha a nevüket nem írjuk le.

Ezek után a bennünket értesítő önkormányzati képviselőt hívtuk vissza, hogy ha tud, osszon meg velünk némi háttér-információt a történtekkel kapcsolatban. Elárulta, de szintén csak neve elhallgatása mellett, hogy már többen megkeresték ezzel a problémával kapcsolatban. Arra, hogy ezek után tett-e bejelentést az illetékes hatóságnál, nemmel felelt. A nyilvánosság kerülését pedig azzal indokolta, hogy járt már pórul képviselő Csongrádon, aki hasonló ügyekbe ütötte az orrát.

Feketevágások borzolják a kedélyeket csongrádon. Hirdetni bármit lehet
Feketevágások borzolják a kedélyeket Csongrádon. Hirdetni bármit lehet - állítja a megvádolt férfi. Fotó: Tésik Attila

A feketevágással vádolt férfit telefonon hívtuk fel, és érdeklődésünkre elmondta, többször feljelentették már, de házuknál soha semmilyen, erre utaló nyomot nem találtak a kivonuló ellenőrző szervek. Ő élőállat-felvásárlással foglalkozik, megvan hozzá az összes jogosítványa, néha saját fogyasztásra vág jószágot, de azt a törvény nem tiltja. Szerinte személye és kora miatt szaporodtak meg a nézeteltérések az idősebb szomszédokkal, akik egyre nehezebben viselik, hogy sokszor vannak vendégeik, és megfordul néhány autó a félreeső kisutcában, ezért rágalmazzák őt. Amikor megemlítettük neki, hogy azon a számon, amin most kerestük, és fogadta hívásunkat, folyamatosan kapható birkahúst és eladó hasított sertést hirdetnek az egyik hirdetőújságban, azzal felelt, hogy hirdetni bármit lehet.

Az állat-egészségügy szerint tiszta

– Általában rosszindulatból tesznek bejelentést vélt feketevágásokról, de néha előfordul, hogy tettenérést lesz az ellenőrzésből. Az elmúlt két évben kétszer szabtunk ki bírságot ilyen ügyben, összesen 150 ezer forint büntetést róttunk ki a szabálytalankodókra – nyilatkozta lapunknak dr. Szabó István hatósági főállatorvos, aki jelenleg betegszabadságát tölti, ezért a Csokonai utcai eset kapcsán helyetteséhez irányított. Dr. Gál József érdeklődésünkre elmondta, korábban valóban ellenőrizték már a szóban forgó házat, de akkor mindent rendben találtak. Hozzátette, ha tényleg jól rejtett, tiltott húsfeldolgozóval akad dolguk, csak rendőri segítséggel tudnák rajtakapni az elkövetőket.

Olvasóink írták

 • 11. rosz 2008. július 30. 18:31
  „Az jó hogy mindenki ijen okos ebben az ügyben és mégsemtőrténik semmi! A büz továbra is elviselhetetlen a nevezet ur továbra is dobálja szét a város külterületén a fekete vágásaibol a belet és a fertőző huladékot!!!!!!”
 • 10. vicc 2008. július 21. 23:08
  „na most ott van az,hogy Csokonai utca.
  Gondolom csak a hülye nem tudja kikövetkeztetni -ha annyira akarja vki- ,hogy az utca melyik képviselőhöz tartozik....”
 • 9. Kuci 2008. július 07. 07:58
  „A cikkben is olvasható alig meri vállalni a lakosság kérését s , mint a cikkben is olvasható nem jelezte semilyen hatóságnak a lakosági panaszt . Akkor kit is képvisel ??? A hatóság válaszával semmi gond !”
 • 8. dr.kurucz ferenc 2008. július 06. 21:50
  „Tisztelt Véleményalkotók !

  Szíves figyelmébe ajánlom mindenkinek aki a képviselőt bírálja,hogy tanulmányozza a képviselők hatáskörét és jogkörét szabályozó rendeleteket.Jelen esetben HATÓSÁGI intézkedést igénylő feladatról ill.problémáról van szó amelyben az illetékes hatóság képviselője korrekt módon nyilatkozott.Aki bizonyosságot tud az emlitett "vágóhidról"forduljon az elített képviselőhöz aki a "megalapozott és konkrét"tényt továbbitani fogja a városi főállatorvoshoz.”
 • 7. komcsika 2008. július 06. 13:23
  „Azután szövegelhetnétek, ha a városban nektek is egy ilyen állattartó telep szerű, vágóhíd mellett kellene laknotok. Megértem a környékbelieket, az ilyennek tanyán a helye, ahol se közel se távol nem zavar senkit. A java részetek tudja, hogy itt a felvásárolt állatok rövid továbbtartása, majd feldolgozása folyik. Nincs is ezzel baj addig, amíg nem ilyen a szomszédja az embernek.”
 • 6. egy vevő 2008. július 06. 12:02
  „zolika igazadvan”
 • 5. zolika1 2008. július 05. 22:18
  „szewrintem zentairol van szó...... de nem tom mi a qrva annyjukért nyavajognak a szomszédok?? azt ad el mait akar!!! 1xű!!nem fér a hütöládába és el kell adni!!ennyi!! nyilván kéne a szomszédoknak is 1kis tepertö....”
 • 4. egy vevő 2008. július 05. 22:14
  „A szomszédoknak tán az a baja,hogy ingyen nem kapnak egykis húst jó lene ha mindenki a saját portáján tene rendet és nem a szomszédal törödne naés ha árulj neki is meg kell élni valmiből Csongrádon ne igen talál munkát hameg megtermelte azt a disznót valhogy el is kel adni a felvásárlási ár jóval a megtermelt ár alatt van. nem beszélve a minőségről aki aból vesz legaláb tudja hogy frisset eszik nem a hitvány minőségű Dán disznót. A szomszédnak is joga van tartani csak azzal dolgozni is kell minden nap felkel hozzá kelni és meg kell etetni meg kell próbálni nem pedig irigykedni a másikra. Ez ma Csongrádon sik, hogy dilis roszindalatú szomszédok jelentgetik a másikat az emberek egyre rooszab indulatúak de én nem 1200 ft ért admám a húst hanam 5000 ft ért akor az ilyen jeletgetős bunkók nem tudnák megveni egy kicsit legaláb éheznének meg sopánkodnának hogy nincs szerenszéjük akkor ő is megkeresné az olcsóbat . Egyébként van egy rendelet amely előírja.hogy sajátgazdaságban termelt álatból hetente menyit lehet levágni és értékesiteni megfelelő körülmények között. Ha ez megvan nyugodtan vághatja az álatokat a szonszédokat meg üsemeg a guta az irigységben.”
 • 3. mamus 2008. július 05. 21:34
  „Mindenki a neve elhallgatását kéri? Akkor miről beszélünk?
  Az ügy tiszttázásához talán ez is kellene.”
 • 2. Kuci 2008. július 05. 09:58
  „Fél a képviselő , s mindenki a neve elhalgatását kéri ? Akkor meg oldás képviselő lemond , mert nem tudja ellátni a feladatát amit vállalt . S mint írták telefonszámok vannak meg adva , ahol árulják a portékát . Akkor sok ész nem kell , hogy a hatóság telefonon megrendeli , aztán megy érte :!! De szerintem itt is csak azok járnak majd rosszul akik olcsón tudtak húshoz jutni ! Sajnos egyre többen nem tehetik meg hogy boltban 950-1200.-Ft húst vegyenek ! S a termelők akiket eddig megloptak kényszerből cselekednek így , hogy valahogy megéljenek . Mert azok a vágóhidak akik megvették s nem fizetékki nekik a sertés ( vágó állat ) árát nem is fogják már . S a múltbéli tapasztalatok alapján inkább maguk rendezik , s nem biztos hogy a higéniának hiánya van . Nagy áruház láncokban lehet látni a médiákban mit árulnak nekünk . S az mennyivel jobb ??”
 • 1. omerta? 2008. július 04. 09:19
  „A képviselő nem jelentett?

  Ki az a bunkó falusi paraszt barom, aki újra megválasztja? Mehet munkáért a maffiózó hentes barátjához...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindenki találhat munkát Felgyőn

Felgyő - Jövőre lesz hatvanéves Felgyő. Az 1400 lelkes településen ugyan fogy a népesség, de nem… Tovább olvasom