Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 26°C Még több cikk.

Felgyő uniós pénzek terén nagyon jól áll: saját uszodát építenek

Felgyő - Idén felújítják az óvodát, fogorvosi rendelőt építenek, saját uszodát terveznek a felgyőiek. Bár voltak pályázati kudarcaik, összességében nincs okuk panaszra. Sőt: a polgármester szerint felgyőinek lenni nagyon jó.

– Zokon vettük, hogy visszavonták a kisvállalkozások fejlesztésére vonatkozó pályázatot – emlékezett vissza az elmúlt évre Horváth Lajos, Felgyő polgármestere. – Nagyon jó ötleteket dobtak össze a fiatalok, kár értük, hogy nem valósulhattak meg. Emiatt nem lett például kisbölcsődénk, tüzépünk. A kudarcok közé sorolom azt is, hogy nem nyert a Felgyőt Csanytelekkel összekötő kerékpárút hiányzó szakaszára benyújtott pályázatunk – fogalmazott. A faluban is működik a Start-munkaprogram, ennek létjogosultságát a településvezető megkérdőjelezi. Szerinte a korábban abban dolgozó, tenni vágyó emberek már elhelyezkedtek a munkaerőpiacon, csak azok maradtak, akiknek bőven elég a jelenlegi helyzetük. Nehezményezi, hogy meglátása szerint centralizálni próbálják az önkormányzatokat, ami nem jó irány.

– Fejlődésről is be tudunk számolni. Az egyik legjelentősebb, amelyben az önkormányzat is érintett, az üvegházfejlesztés volt. Összességében jól állunk gazdasági téren, sőt, szerintem a megyében az egy főre jutó uniós támogatások terén bőven dobogósok vagyunk. Mindent összeszámolva úgy 200 millió forint pályázati pénz érkezett tavaly Felgyőre. Hozzá kell tenni ugyanakkor: fejlesztési pénzek tekintetében maga a térség, azaz Csongrád járás igencsak le van maradva a Makói vagy a Hódmezővásárhelyi járáshoz képest – összegezte.

A polgármester a rendezvényeikre a legbüszkébb, amely erős, összetartó közösséget kovácsolt. Szerinte ez is hozzájárul ahhoz, hogy „jó érzés felgyőinek lenni". Abban a szellemben irányítja a falut, hogy „ne a karmester akarjon mindent egyedül csinálni, nagyon jó zenészeket kell az embernek maga mellé venni". Örül, hogy az iskola feltöltöttsége 100 százalék fölötti, és hogy beindult a sportélet. Idén az óvodát szeretnék teljesen felújítani, fogorvosi rendelőt kialakítani, és egy saját uszoda alapjait letenni. Tréfásan hozzátette az egyik legfontosabb személyes tervét: a Kék Szalag vitorlásversenyen az első negyedben szeretne célba érni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyerték, papírozás miatt mégsem jutottak még a tűzifához

Megnyerték, papírozás miatt mégsem jutottak még a tűzifához
Egyelőre nem kapott engedélyt Csongrád önkormányzata arra, hogy egy szentesi telephelyről áthozhassa a megkapott tűzifát. Tovább olvasom