Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Fiúsított rendőrszépségek

Négy csongrádi rendőrnő képviseli megyénket a Zsaru szépe versenyen. Túri Adrienn, Kovács Éva, Kis-Ráczné Pap Anikó és Márton Magdolna a Csongrádi Rendőrkapitányság osztályvezetőinek biztatására indult el a vetélkedőn, amelynek végeredményéről szeptember 30-án dönt a szakmai zsűri. A rendőrnők elmondták: már rég nem kaptak igazi bókot férfikollégáiktól, akik fiúsították őket.
Márton Magdolna, Kis-Ráczné Pap Anikó, Kovács Éva és Túri Adrienn egyenruhában. A versenyen estélyiben is megmutatják magukat. Fotó: Bíró Dániel
Csak csongrádi rendőrnők képviselik megyénket az ORFK által meghirdetett Zsaru szépe versenyen. A Csongrádi Rendőrkapitányságon négy járőr, illetve körzeti megbízott döntött úgy, hogy egyenruhában és estélyiben is felvonul szeptember 30-án az ORFK Teve utcai épületében. A vetélkedőre huszonhatan jelentkeztek az országból.

A versenykiírás szerint első körben a közönség dönt. A legszebb zsarura a rendőrségi magazinon kívül interneten keresztül is lehet szavazni. A tíz legtöbb szavazatot kapott nő közül szakmai zsűri választja ki a legszebbet és két udvarhölgyét. A győztes jutalmáról nem árultak el részleteket a szervezők. Annyi biztos, hogy a nagyobb rendezvényeken – mint a testület arca – a szépségkirálynő képviseli majd a magyar rendőrséget.

– Egy értekezletet követően osztályvezetőink biztattak, hogy vágjunk bele a versenybe. Magunk között megbeszéltük, csak együtt vállaljuk a megmérettetést – mondta a rangidős, Kis-Ráczné Pap Anikó főtörzsőrmester. Hogy ne házi készítésű képpel mutatkozzunk be, elmentünk műtermi fotózásra – folytatta –, ahol több képet is készítettek rólunk. A legfőbb kérés az volt, hogy szoknyában legyünk, ugyanis a lábunkra is nagyon kíváncsiak voltak – avatott be a kulisszatitkokba a férjezett főtörzsőrmester. Anikó mellett Kovács Éva is rátalált élete párjára. A férfiak meglepődtek az ötleten, de nem ellenezték, hogy induljanak a versenyen.

Büszke kapitány

Rádi Norbert örül, és büszke arra, hogy kolléganői önbizalommal felvértezve vállalták a megmérettetést, illetve megyénk képviseletét a Zsaru szépe versenyen. A csongrádi rendőrkapitány szerint az állományból még többen indulhattak volna a hölgyek közül, de sokan nem mertek jelentkezni. Hozzátette: a csongrádiak számára is örömteli lehet, hogy ilyen csinos és szép rendőrök vigyázzák a város biztonságát. A rendőrkapitány javasolta, hogy a helyiek is tegyék le voksukat a csongrádi versenyzők mellett.

A kollégák is jó néven vették, hogy az állományból négyen is indulnak a vetélkedőn. A megsokszorozódott figyelem pedig kárpótlásként is szolgált a versenyzőknek, hiszen a mindennapokban elszoktak az udvarlástól.
– Ha kapunk is bókot, már nem olyan, mint az első napokban, amikor dolgozni kezdtünk. Az az igazság, hogy kicsit fiúsítva lettünk. Egymás között szabad szájúak a srácok, és a körünkben sem fogják vissza magukat – jegyezte meg Kovács Éva főtörzsőrmester. Más a helyzet a civilek között, akikkel – állításuk szerint a külső megjelenéstől független – könnyebben boldogulnak. Nőként ugyanis hamarabb megtalálják a közös hangot a lakossággal, mint férfikollégáik.

– A többiek már átestek a szakmában vízválasztónak számító haláleseten, én még nem. Tudni szeretném, hogyan reagálok – vallotta be Túri Adrienn őrmester, aki viszont szépségversenyek tekintetében számít tapasztaltabbnak a többieknél. Elmondta, hogy a nyáron Tőserdőn indult egy szépségversenyen, ahol bár nem ért el jó eredményt, sok mindent megtapasztalt.

Négyük közül Márton Magdolna törzsőrmester az egyetlen, akinek jelenleg nincs kedvese. Szurkolója viszont van. Kétéves kisfia, akit egyedül nevel, s aki teljesen odavan az édesanyjáért. Az esélyekkel kapcsolatban sem ő, sem kolléganői nem kívántak nyilatkozni, csupán – rendőrségi zsargonban – annyit közöltek: rajta vannak az ügyön.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádi paktum a foglalkoztatásért

Csongrádon paktumot kötöttek a foglalkoztatásban érdekelt felek: idén felmérik a munkaadók igényeit,… Tovább olvasom