Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Fűnyírási terv készül Csongrádon

Csongrád - Négyzetméterre és utca-házszámra pontosan rögzítik jövőre Csongrádon, hol nyírja a füvet a városgondnokság. Pénteken erről és arról is tárgyalt az önkormányzat, hogy két külterületi út felújítására és a piroskavárosi piac bekerítésére is pályázatot nyújtanak be.
A bokrosi fű növekedési üteme is szóba került a csongrádi képviselő-testület tegnapi ülésén, ahol elsőként a városgondnokság utóbbi években végzett munkáját értékelte az önkormányzat. A fűnyírás kapcsán felmerült, miért csak itt és ott, s nem mindenütt gondozzák a közterület pázsitjait. Bodor János igazgató jogosnak tartotta a lakossági igényeket, de megjegyezte, hogy a 2010-es költségvetési tárgyalásokon határozni kell arról, mely zöldfelületeket ápolják rendszeresen. Mert az elmúlt években duplájára nőtt a fenntartásuk alá vont terület nagysága, ugyanakkor az intézmény anyagi támogatása nem emelkedett ilyen arányban.

Murányi László a fanyalgó képviselőtársait arra emlékeztette, hogy a gondnokság értékelésénél azt a „sz.r költségvetést" is figyelembe kell venni, amit idén fogadott el a testület. Bedő Tamás erre azt mondta, nem minősítené így a büdzsét, mert több dologból – például az intézményi bevételek várható növekedéséből – adódott össze, hogy 2009-ben kevesebb városi pénzt kapott a gondnokság. A vita végén a polgármester is leszögezte, négyzetméterre és helyre pontosan rögzíteni fogják jövőre, hol nyírja a füvet a városgondnokság.

Az ipari park infrastrukturális fejlesztéséről is határozott a grémium: pályázaton próbál forrást nyerni a város a közvilágítás, a gáz- és elektromos hálózat bővítésére. Bedő Tamás elmondta, az ipari parkból egyelőre egyetlen cég sem jelentett be csoportos leépítést, ugyanakkor ismert, hogy több vállalkozás komoly nehézségekkel küszködik. Árulkodó adat, hogy tavaly 36 társaság ugyanannyi embert foglalkoztatott az ipari parkban, mint 2004-ben 20 cég.

A közterületi árusításról szóló rendelet elfogadásakor közölték, hogy minden esetben engedélyt kell kérni. Kaczibáné Molnár Katalin azt kérte, pontosítsák, hogy hová települhetnek ki az árusok. Berkes István jegyző erre azt mondta, nincs korlát, csupán a hivatallal kell felvenni a kapcsolatot, hogy az ott lakók vagy ott működő vállalkozások érdeke ne sérüljön.

Vita nélkül fogadta el a testület, hogy a bokrosi Árpád vezér út és a csongrádi Mária út felújítására, továbbá a piroskavárosi piac bekerítésére és parkolók építésére pályázatot nyújtson be az önkormányzat. A negyedéves költségvetési beszámoló megtárgyalásakor elhangzott: akadoznak a hivatali kifizetések. Először a munkabéreket utalják át, utána jönnek a kifizetetlen számlák, és mivel a hitelfelvétel sem zökkenőmentes, ezért csúsznak az önkormányzati támogatások.

Olvasóink írták

 • 4. hahaha 2009. június 02. 19:26
  „Kedves Faqtya! Ugyanez a helyzet a Petőfi utcában is, ahol a Városgondnokság embere lakik, ott a cég emberei lenyírják a füvet!!! Évek óta máshol is le tudták nyírni ugyanezek az emberek, ma már nem engedi a költségvetés csak a preferált ügyfelek előtti fűszabást!”
 • 3. faQtya 2009. május 27. 20:18
  „Természetesen vágják le a füvet, hogy legyen szép a város.
  Elméletileg mindenkinek saját magának kell gondoskodnia a telke előtti rész tisztán tartásán, a fű lenyírásán.
  Mégis egy kis akadékoskodás: Ugyanannyi kommunális adót fizetek, mint a tőlem 2 háznyival "arrébb" lakók, de ő előtte rendszeresen nyírják a füvet a városgondnokság alkalmazottai, engem meg megbüntethetnek, ha nem tartom rendben. (Természetesn vagyok olyan igényes, hogy rendszeresen nyírom a füvet, és összeszedem a mások által eldobált szemetet, de az elv azért mégis érdekes.)”
 • 2. Sziti 2009. május 26. 22:08
  „A piac így jó vagy rossz ahogy van.
  Mért kell bekeríteni mondja már meg valaki.”
 • 1. keletaru 2009. május 23. 16:43
  „" "Az ipari park infrastrukturális fejlesztéséről is határozott a grémium: pályázaton próbál forrást nyerni a város a közvilágítás, a gáz- és elektromos hálózat bővítésére "" Érdekes pályázosdi megint ami önrésszel jár . Azért kíváncsi lennek mennyi önrész van már hitelben , mert ezeket is vissza kell fizetni ,a most is döcögve müködő településnek mint olvasthatjuk . Elsőbb a bérek a számlák a jutalmak stb ...... s ha nem adnak a bankok ? Most mi lessz be dobva "felélve" . Felelőségnélkül . Mint állítják fejlödő településünkön , csak azt nem merre fejlödünk . Mert ahhoz már hozzászoktam , hogy elégedetlenkedőnek neveznek . De még senki nem írta le ,mi az itt pontosan ,s ki vagy kik fejlődnek vagy merre is . A füvet meg nyírja e mindenki a háza előtt ,jellemző ebből is képesek vitát nyitni . A gáton van egy tök rá kellene ülni mert lehet tojás s csikó lessz belöle . Ezt is meg kellene már tárgyalni egyszer élőben a heyi tv -ben !Üdv Kuci”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Senkinek sem kell az Erzsébet Szálló

Csongrád - Egyetlen ajánlat sem érkezett a csongrádi Erzsébet Szálló hasznosítására kiírt pályázatra. A polgármester futna még egy kört, mielőtt dobra verik az ingatlant. Tovább olvasom