Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Gondozó-ápoló mindig kell Csongrádra

Csongrád - Két tucat hátrányos helyzetű csongrádi nő képzésére és foglalkoztatására nyílik lehetőség egy 20 milliós pályázati támogatásnak köszönhetően. Az augusztusban induló 20 hónapos program során a szociális gondozó-ápoló és a tanyasegítő szakmát tanulhatják ki a 18 és 25 év közötti, illetve 45 év feletti munkanélküli nők. Már lehet jelentkezni.
Jelenleg 1090 álláskeresőt tartanak nyilván a csongrádi kistérségben, többségük nő, 40 százalékuk szakképzetlen. Közülük is a 25 év alatti és a 45 év feletti korosztály számára nyújt képzési és foglalkoztatási lehetőséget az a program, amit egy szegedi alapítvánnyal együttműködésben valósítanak meg Csongrádon. Az augusztusban induló 20 hónapos programban 25 hátrányos helyzetű nő vehet részt. Az első tizennégy hónapban a szociális gondozó és tanyasegítő szakmát tanulhatják ki a résztvevők, akiket egy csapatépítő foglalkozás során választanak ki a jelentkezők közül.

– Pályázaton 20 millió forintos támogatáshoz jutottunk, s ebből az összegből 25 főt szeretnénk foglalkoztatni. Mivel mindig van lemorzsolódás, senkit sem fogunk elküldeni, aki érdeklődik a program iránt – nyilatkozta lapunknak Szabóné Tóth Irén, a csongrádi Szociális Ellátások Intézményének igazgatója. A vezető szerint több ok miatt is népszerű, illetve sikeres lehet ez a kezdeményezés. Egyrészt olyan képzettségeket biztosít, amelyekkel könnyen el lehet helyezkedni a térségben, hiszen az önkormányzati ellátó rendszer mellett két, az idősek kiszolgálására épült aranyszigeti és a kisréti fogyatékos otthon is jelentős foglalkoztató. Másrészt az sem elhanyagolható szempont, hogy a képzés ideje alatt minimálbérnek megfelelő fizetéshez is jutnak a résztvevők, továbbá a 14 hónapos tanulóidőszakot követően fél évig munkát is biztosítanak számukra.

Utazni sem kell sokat a jelentkezőknek: az elméleti és a gyakorlati képzés színhelye egyaránt a Szociális Ellátások Intézményének Fő utca 64. szám alatti épületében lesz, csupán a fekvőbeteg-ellátás gyakorlatát kell majd a szentesi kórházban elsajátítaniuk. A jelentkezők toborzásában és informálásában a Családsegítő Központ és a munkaügyi kirendeltség is közreműködik a programot bonyolító szervezetekkel.

Olvasóink írták

 • 3. 4you 2008. június 08. 22:54
  „Ha már orvos nincs, legalább nővér legyen!”
 • 2. komcsika 2008. június 07. 15:47
  „Öreg faluba sok ápoló kell, és szakképzett, nehogy legurítsa az önkormányzat előcsarnokában kialakított kis terülj asztalkám mellől a tolószékes képviselőket. Sok gyógyszer, az egyre csökkenő agyi működés szinten tartására, hogy a saját, meg a rokonok, barátok zsebe mindig töltve legyen. Somogyi szívesen segít, kipirulva széles önelégült mosolyával, csak legyen piac a patikában.
  Fiatalok csomagoljatok, már aki nem rokon, és nem építenek neki bíróságot, rendelőt, patikát, parkolót satöbbit, ici pici városi segítséggel..”
 • 1. Kuci 2008. június 06. 15:56
  „Hát igen sajnos így állunk !! Öregszik a FALU !!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hitehagyott kukások Csongrádon

Csongrád - Kissé hitehagyottak a csongrádi Víz és Kommunális Kft. kukásai. Eddig ők vitték a… Tovább olvasom