Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Gyöngyszemekről vitáztak Csongrádon

Egyelőre nem pályázik Csongrád a Bethlen Gábor utca felújítására, az ugyanis állami tulajdonban van, és erre csak a képviselő-testület tegnapi rendkívüli ülése előtt nem sokkal derült fény. A város idén 32 főt foglalkoztatna a közmunkaprogram keretében.
A Bethlen Gábor utca állami út, ezért felújítására nem pályázhatunk – vezette föl a tegnapi tanácskozást Bedő Tamás polgármester. A városvezető bejelentése megdöbbentette Nagypál Sándort, aki megengedhetetlennek nevezte a gyakorlatot, miszerint a döntéshozó grémium az utolsó pillanatban értesül egy ilyen fontos információról. A városatya hozzátette, a sajtóban már ígéretet tett a polgármester a Bethlen Gábor utca felújítására. Bedő Tamás erre azt felelte, más módon, de meg fog oldódni az útburkolat felújítása.

Ötvenkétmillió jut

Az elfogadott 52 milliós út- és járdaépítési program szerint idén a Budai Nagy Antal és a József Attila utca, valamint a Körös-toroki üdülőterület északi úthálózata kaphat új aszfaltborítást, továbbá az Orgona, a Fő, a Fövenyi, a Vasút, a Bihari, a Hámán, a Görgey, a Szőlőhegyi és a Nyíl utca, illetve a Szent Rókus tér egyes járdaszakaszait újítanák föl részben pályázati forrásokból.

Murányi László arra kérdezett rá, hogy miért előlegezi meg a város a csatornázók miatt tönkrement Budai Nagy Antal utca helyrehozatalának többmilliós költségét. Azt sem értette a képviselő, hogy milyen szempontok alapján született javaslat a tervezett járdafelújítások helyszíneiről. Példaként említette, hogy amíg a belváros három háza elé 200 ezer forintból épülne járda, addig akad olyan utca a városközpontban, ahol nem lehet gyalogosan közlekedni. A belváros képviselőnője, Szegedi Györgyné erre azt mondta, az az utcaszakasz Csongrád gyöngyszeme, ezért méltatlannak érzi képviselőtársa felszólalását. Murányi válaszul azt harsogta, ő is egy gyöngyszem, úgyhogy ezzel érvelni felesleges. A vita lezárásaként Bedő Tamás hangsúlyozta, amíg az igények szinte korlátlanok, a város keretei szűkösek, ezért mérlegelni kellett ebben a kérdéskörben. A városatyák arról is döntöttek, hogy idén 32 főt foglalkoztatna a közmunkaprogram keretén belül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Holt-Tiszába megy a csongrádi uszoda vize

A csongrádi uszoda vizétől habzik a Holt-Tisza. Bár a víz odaengedése jogszerű, sokan sürgetik a… Tovább olvasom