Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Gyors váltás a rendelőintézetben

Csongrád - Szombat óta Nagy-Mélykúti László röntgenorvos vezeti a csongrádi rendelőintézetet működtető társaságot. A korábbi ügyvezetőnek, Sipos Tibornak pénteken felmondott az önkormányzat, mert vezető beosztása mellé mentőorvosi munkát vállalt.
Pénteken zárt ülésen döntött arról a csongrádi önkormányzat, hogy rendkívüli felmondással megszünteti Sipos Tibor, a rendelőintézetet működtető városi cég ügyvezetőjének megbízatását. Az utódlás kérdése ekkor már eldőlt, hiszen a határozat meghozatala után a képviselők többsége Nagy-Mélykúti Lászlót választotta meg új ügyvezetőnek. A váltás gyors volt: szombat óta a szentesi röntgenorvos felel a társaság irányításáért. Az évek óta Csongrádon dolgozó radiológus utoljára 2007-ben került a figyelem középpontjába, abban az évben ugyanis az MDF szentesi szervezetének elnökeként megmérettette magát az időközi önkormányzati választáson. Érdeklődésünkre elmondta, már nincs ideje aktívan politizálni.

– Megviseltek a történtek – mondta lapunknak Sipos Tibor, aki az utóbbi napokban visszahúzódott a nyilvánosság elől. – Február óta próbáltam kibeszélni a feszültségeket Bedő Tamás polgármesterrel. Mindhiába, erre nem kaptam lehetőséget. Nyár végén már ott tartottunk a jövőmet illetően, hogy szeptembertől elfogadják a felmondásomat. Ez nem történt meg, de mivel egyre kevesebb remény volt a folytatásra, a családomra gondoltam, ezért két hete félállásban munkát vállaltam a mentőállomáson. Végül erre hivatkozva mondtak föl, mondván, nem vállalhatok más munkaviszonyt a vezető beosztás mellett. Ezzel az érveléssel nem értek egyet, úgyhogy munkaügyi bírósághoz fordulok – közölte Sipos Tibor.

A volt főorvos hozzátette, nem igaz, hogy a közös megegyezés lehetőségét elutasította, szerinte ilyen egyeztetésre nem is hívták a városházáról. A finanszírozásról megjegyezte: az önkormányzat a hangoztatottnál közel 9 millió forinttal kevesebbel segítette a rendelőintézetet működtető városi céget, egy 5 milliós kötelezettség pedig még 2008-ból maradt rájuk. Az orvosi fizetések, megbízási díjak átutalása is gyorsabbá vált, amióta kft.-vé alakultak. A társaság jelenleg nullszaldós. Sipos Tibor a jövőjét illetően elárulta, biztosan nem a rendelőintézetnél fogja folytatni a természetgyógyászati szakrendelését, irodájából még ki sem pakolt.

Bedő: Nem politikai döntés volt

A biztonságos működtetés érdekében új vezető kellett a rendelőintézet élére – fogalmazott lapunknak Somogyi Árpád, az önkormányzat egészségügyi bizottságának szocialista elnöke, aki szerint a politika szóba sem került a döntésnél. Bedő Tamás polgármester is azt mondta, nem kell politikát keresni a háttérben, szakmai alapon határoztak. Nagy-Mélykúti László legfőbb feladata a járó-betegellátás folyamatos biztosítása mellett az lesz, hogy levezényelje az intézet felújítását és diagnosztikai fejlesztését, valamint tető alá hozza a dolgozókkal kötendő kollektív szerződést.

Olvasóink írták

 • 3. átlag 2009. október 02. 22:34
  „Jó választás volt, gratulálunk az új igazgatónak- erőt egészséget és kitartást kívánunk!!”
 • 2. keletaru 2009. szeptember 29. 10:47
  „Mibe került ez nekünk ? A legjobb mikor úgy csinálnak mintha ők adnák a pénzt az egészségügyre , nem pedig a mi befizetett járulékunkból van! Mert azért tegyük hozzá nekünk mindig időben kell fizetni !!!!! Üdv Kuci”
 • 1. szemlelodo 2009. szeptember 29. 09:30
  „Boritékolható,hogy a volt igazgató a munkaügyi pert megnyeri.
  A Hivatal a munkaügyi pereket,csak húzni tudja,van olyan ügye mely évek óta folyik.
  A Ház tele van jogászokkal,az érdekérvényesitő képességük pedig egyenlő a nullával.
  Mindenki a másodlagos feladatával van elfoglalva.
  A rendszerváltás óta az Önkormányzati Intézmények és Gazdasági Társaságok jelentős része átesett,már egy ,vagy több "átvilágitáson". Természetesen ez alól kivétel a Hivatal az ilyent szempontból szent és sérthetetlen.
  Bizom,benne,hogy a választások után a Testületnek és az új vezetésnek első lépése az, átvilágitás lesz.
  Az eredmény nagy meglepetéseket fog produkálni,de erre még várni kell.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győztek a mezőőrök a településőrökkel szemben

Csongrád - Visszavonhatóak lesznek a városi kitüntetések Csongrádon – döntött tegnap az… Tovább olvasom