Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 14°C Még több cikk.

Háromszereplős lesz a csongrádi kábelverseny

Csongrád - Háromszereplőssé bővül idén a csongrádi kábeltévés szolgáltatók versenye: a sokáig egyeduralkodó Fibernet és nemrég betelepült Rubicom mellett a szentesi Tanet is fejlesztésbe kezd.
Ideális esetben már májusra kiépíti saját hálózatát a két új versenytárs, akik felosztották egymás között a várost. A Fő utcától északra eső utcákban a Tanet, a település déli felén pedig a Rubicom terjeszkedhet.

Nyártól fokozódhat a verseny a csongrádi kábeltévés szolgáltatók között, a rivalizálásba ugyanis egy harmadik fél is beszáll. A városban sokáig politikai viták témája volt, hogyan lehetne lentebb szorítani a monopolhelyzetben lévő Fibernet tarifáit. A megoldást egy alternatív szolgáltató betelepítése jelentette, de a Rubicom 2005-ös bemutatkozása sokáig nem hozott valódi eredményt, a cég ugyanis csak 2006 őszén tudta beindítani saját rendszerét, ráadásul az új hálózat csak a Bökényben, illetve néhány városközponti társasházánál működött. A konkurens terjeszkedését sokáig hátráltatta, hogy a Fibernet fennhagyta elavult kábeleit a Démász oszlopain.

Úgy tűnt, ez a kérdés 2006 végére rendeződött, hiszen a Fibernet kommunikációs vezetője is azt nyilatkozta lapunknak, hogy végeztek a lebontási munkákkal. A Rubicom ennek ellenére nem jutott tovább a Fő utcánál. Ott az egyik önkormányzati cég alépítményeit – térítésmentesen – felhasználva nyolcszáz háztartást rácsatlakoztattak a rendszerre 2007 végén, de a város többi részén nem tudták bővíteni saját hálózatukat, ugyanis a Fibernet nem használt kábelei egyes utcákban még mindig foglalják a helyet.

A késlekedést az önkormányzati képviselők is szóvá tették. Hogy mihamarabb kiépüljön a teljes csongrádi hálózat, a napokban abban egyeztek meg a városvezetők és a Rubicom képviselői, hogy a polgármester segítséget nyújt az áramszolgáltatóval folytatott vita rendezésében.

– Egyeztetünk a Démásszal a hálózatbővítés feltételeiről, és a tervezés is folyamatban van. Határidőt egyelőre nem tudunk vállalni, csupán azt, hogy a kivitelezés három hónapja után üzemkész lesz a rendszerünk – nyilatkozta lapunknak Kaslik Béla. A Rubicom ügyvezetője hozzátette: a szentesi Tanet is csatlakozik a versenyhez. Velük abban állapodtak meg, hogy a Fő utca déli oldalán a Rubicom, a város északi felén pedig a kistérség településein már működő hálózattal bíró szentesi cég fejleszti a kábeltévés szolgáltatást.

Megkeresésünkre Tari János, a Tanet ügyvezetője elmondta, ha a Démász – ígéretéhez híven – engedélyezni fogja, hogy a használaton kívüli Fibernet-kábelek mellé behúzzák sajátjukat, márciusban elkezdik a munkát és májusra be is fejezik. Ha külön építési engedélyt kell beszerezni, a rendszer beindítása fél évet is csúszhat.

Olvasóink írták

 • 4. spagetti 2008. január 29. 13:44
  „Örömmel olvasom ,hogy többszolgáltató lessz, de kellene olyan is aki nem csak a városba terjeszkedik. A külterületen is szeretnénk az internetet használni. Ott meg csak a TANET-van .Aminek a szolgáltatása csapni való!!!!!!!! Sajnos délután már nem lehet netezni,és este sem ,Az ünnepekről meg ne is beszéljünk. Nekem korlátlan netezési lehetőségem van,De olyan lassú hogy nem lehet ki várni mire betölt egy oldalt.Pedig nem kevéspénzt fizetek érte(5075-ft/hó)Jó lenneha ide is jútna új szolgáltató,sajnos a szerződésem még erre az évre a TANET-hoz köt!”
 • 3. Groft 2008. január 28. 16:44
  „CSodát nem kell várni! A rubicom Szentesen szépen szedi ki a csatornákat, nincs már BBC world, Sky news VH1 és az Mtv hungary-t is kivették. Ügyfélszolga csak annyit mond ez van! A Tv network az igen, ott van csatorna választék és minőségben is egész jó. Csak sajnos a vezéreink nem engedik a főutcára őket! Így a társasházakba nem szolgáltatnak sajnos!”
 • 2. Hank 2008. január 26. 17:49
  „Én pedig abban bízom, hogy a 2 legújabb szereplő vevőszolgálata, ügyfélszolgálata a nevéhez méltő lesz és nem kell örökkévalóságig várni egy válaszra.
  Mondjuk ki: a Fibernet ügyfélszolgálata csapnivaló, nem nagyon tudok olyan embert akinek ne lett volna valamilyen baja velük.
  Tanulhatnának 1-2 cégtől.
  Pl. miért van email címük, ha úgysem válaszolnak rá. (Van olyan levelem amire több mint 2 éve nem válaszoltak.)
  Az már megszokott, hogy a hűségszerződésben foglaltak ellenére is túlszámláznak.
  Az Internetes hibabejelentésekre hónapokon keresztül nem reagáltak, csak annyit mondtak,h ogy náluk minden jó. Azután a hiba megszünt hirtelen. 2007 nyarán több alkalommal Internetes kimaradások voltak egész Csongrádon. Visszahívás kérésre nem reagáltak. (Pedig az ÁSZF alapján a bejelentőt értesíteni kell a hiba elhárításáról.)
  Kicsit egyoldalúan értelmezik az ÁSZF-et.

  Azt hiszem itt a Délmagyar hasábjain is volt már egy cikk a süket telefonkról.”
 • 1. bizakodó 2008. január 26. 05:55
  „Bizom benne,hogy mind ez a szolgáltatást igénybevevők érdekeit szolgálja mind minőségben,mind az előfizetési dijakat illetően.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádnál újabb kerékpárút épül

Csongrád - Szeptemberre megépülhet a Felgyőt Csongráddal összekötő kerékpárút. A kistérségi beruházásra 194 millió forintot nyertek a társult önkormányzatok. Tovább olvasom