Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Hátraarc a Torokban

Csongrád - Visszavonulót fúj a csongrádi önkormányzat a Körös-torokban: nem adják magánkézbe az üdülőterület üzemeltetését, a kempinget és a vállalkozói udvart pedig tovább működtethetik bérlőik.
Visszahőkölt a peres eljárástól a csongrádi önkormányzat, így megegyezés születhet a Körös-toroki kemping bérlőjével, akinek 2014-ig szóló szerződését még júniusban mondta föl a városvezetés. A megállapodás felbontásáról egy rendkívüli városházi tanácskozás zárt ülésén határozott a képviselő-testület, mégpedig abból a célból, hogy az egész Körös-toroknak, így a kempingnek is új üzemeltetőt keressen. A kiebrudalt Körös-Tours Kft., amely a kemping mellett a partfürdőt is működtette, jogi útra terelte az ügyet. Ennek ellenére az önkormányzat kiírta az üzemeltetési pályázatot, 28 milliót kért előre a birtokvitás üdülőterületért, de senki sem jelentkezett.

Péntektől, ha a városatyák is úgy akarják, visszaáll a régi rend. A Körös-Tours Kft. és Bedő Tamás polgármester ugyanis megegyezett: ha a cég teljesíti vállalását, miszerint 2011-ig felújítja a kemping 10 faházának fürdőszobáját és konyháját, akkor 2014-ig maradhat. Az is a megállapodás része, hogy a város a jövőben ugyanannyit fizessen a partfürdő működtetéséért, mint amennyit a kempingért kap, eddig ugyanis évi félmilliót bukott az ügyleten. A vállalkozói udvar is a régi szerződés szerint működik tovább, a területet csinosítják, a leégett bódék helyére pedig nem épülnek újak.

Olvasóink írták

 • 5. kicsen 2009. december 02. 22:48
  „Körös-torok totál zsákutca . Nem tudom elképzelni ,hogy ezt nem látja a "testüetből " ember.
  15-20 éves gyerek hülyére isszák magukat és bontják a gátat ez Csongrád érdeke? Menjenek Szentesre vagy Szénásra vagy bárhová bontani közlekedési tükröt törni körös -torkot hadják békén.Legyen egy szük csoport 2-3 ember aki kézben tartja a torkot és fejleszt nem csak lerabolja . Miért nem meri ezt felvállalni a város?”
 • 4. faQtya 2009. november 26. 23:01
  „Kicsen!
  Méghogy "ez nem normális"...
  Ugyan, nézz már végig ezen a testületen...

  ...igen, jól látod, nagy a baj...”
 • 3. Balotelli 2009. november 26. 14:58
  „Ez egy röhejes történet lenne, ha ugyanakkor nem lenne nagyon szomorú a Csongrád lakosságát tekintve !”
 • 2. kicsen 2009. november 25. 18:48
  „Én úgy gondolom nagy a baj.Ez nem normális.
  Talán őszre lesz megvilágosodás”
 • 1. keletaru 2009. november 25. 16:15
  „Mást is tudnak a vissza vonulón kívül ? Sebaj majd pályáznak a semmiből a semmire ! De fejlődünk mi ? Mórahalom Cserkeszölő , Kiskunmajsa stb. na azok igen "de" nagyon . Ne feledjük hol voltak , s most hol vannak hozzánk képest ? Mi meg hozzájuk képest ! Apanázs a bagázsnak , az kell mindig ! Teljesítmény bérezés lenne bent, már rég nekik kellene fizetni ! Üdv Kuci

  Ui. : "Visszahőköl" szerintem az igásló hőköl vissza .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Álrendőrök loptak meg egy idős nőt és édesanyját

Ismét álrendőrök loptak, ezúttal Csongrádon. A feljelentés szerint szerda este két férfi ment be az egyik csongrádi házba és közölték, hogy rendőrök. Tovább olvasom