Délmagyar logó

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Házi borfesztivál és -verseny Csongrádon

Csongrád - Házi borversennyé nemesedett idén a csongrádi borfesztivál, ahol a hat kiállítóból öt helyi pincészet volt. Ezt cseppet sem bánták a borutcába kilátogatók, akiket – végre – a sajtok illata is megcsapott.

Három év alatt nagyot fordult a világ Csongrádon: amíg 2007-ben csupán három helyi pincészet kínálta nedűit a borfesztiválon, a legnagyobb pince pedig nem is képviseltette magát a rendezvényen, idén hat pavilonból ötben csongrádi szőlősgazdák és borászok közel 40-féle borából kóstolhattak az érdeklődők a hosszú hétvégén. Alkonyatig még sorban állni sem kellett, de amint nyugovóra tért a nap, megszomjazott a borra még az is, aki sajnálta a 100–200 forintot decijére, és már otthon felöntött a garatra a maga érlelte kerítésszaggatóból.

Gulyás Ferenc korábbi hegyközségi elnök 7 fajtával rukkolt elő: kövidinkája és kadarkája volt a legnépszerűbb a kóstolók körében. A bokrosi Rubin Borház – amelynek termékeire már egy nagyáruházlánc is felfigyelt – és a Csongrádbor Kft. nedűi is kelendők voltak, de az édesszájúak sem maradtak élvezet nélkül, nekik egy vidéki
kereskedőcég kínált tokaji borokat.

Öt csongrádi szőlősgazda és borászat közel 40-féle borából kóstolhattak az ínyencek. A szerző felvétele
Öt csongrádi szőlősgazda és borászat közel 40-féle borából kóstolhattak az ínyencek.
A szerző felvétele

– Épp ideje volt annak, hogy itthon mi kerüljünk a figyelem középpontjába, és ne villányi vagy balatoni borral találkozzon az, aki az Alföldre téved – szögezte le Gulyás Ferenc. A mámoros sokaságon sem látszott, hogy hiányérzete lenne, pláne annak tükrében, hogy idén üdítő újdonságként egy hatalmas sajtos pult is megjelent az árusok között, és akit az „illat" megcsapott, lelkifurdalás nélkül fordulhatott vissza a boros pavilonok felé.

Olvasóink írták

  • 2. koccz 2010. augusztus 25. 20:28
    „Pedig az idő jó volt(végre)
    http://koponyeg.hu/jatek/d88cff1b”
  • 1. robertooo 2010. augusztus 24. 16:51
    „Épp ideje volt annak, hogy itthon mi kerüljünk a figyelem középpontjába, és ne villányi vagy balatoni borral találkozzon az, aki az Alföldre téved. Lehet olvasni a Délmagyarban. Én nem így vélekedek a dolgokról. Jó üzleti fogásnak tartanám azt,hogy az összes magyar borvidéket fel lehetne vonultatni. Az legrosszabb esetben is 22 pavilon,mennyiért lehetett bérelni 1 pavilont?Ha pedig az Alföldről beszélünk és a csongrádi borvidékről akkor pedig jó lett volna kóstolgatni a pusztaszeri,mórahalmi,kiskundorozsmai,vásárhelyi pincék borait is Hiszen a csongrádi borvidéknek ezek a pincék is a tagjai.De ez se 5 pavilon. Lehet számolni. De ez így tényleg Házi borfesztivál volt. Köszönjük!Ja és még egy pár dolog: a Hooligans koncert hangosítása nagyon gáz volt,gerjedt az összes berendezés,profik a hangmérnökök.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félbeszakadt a csongrádi iskolafelújítás

Két hónapja áll a piroskavárosi iskola felújítása Csongrádon. Tanévkezdésre biztos nem, talán az őszi szünetre fejeződik be a munka. Tovább olvasom