Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Hét kilométer utat újít föl Csongrád

Csongrád - Döntően pályázati forrásból hét kilométer hosszú belterületi utat újítana föl jövőre a csongrádi önkormányzat. A 228 milliós beruházásnál csupán a költségek 15 százalékát kellene állnia a városnak. Amelyik utca kimarad a nyertes pályamunkából, azt jövőre másik kiírásban szerepeltetik.
Összesen tizenkét utca útburkolatát újítaná föl a csongrádi önkormányzat egy olyan pályázati forrásból, amelynél az induló településnek csupán a költségek 15 százalékát kell fedeznie önerőből. A két csomagban beadott fejlesztési program egyik felében a Gyöngyvirág, a Muskátli, a Hársfa és az Öregvár utca, a Baross rakpart, valamit a Bökényalji út szerepel. Ezekre összesen 112 millió forintot fordítanának. A másik összeállításban a Szentesi útnak a benzinkút és a mezőgazdasági szakközépiskola közötti szakasza, továbbá a Kereszt, a Dob, a Fő, a Jegenye és az Arany János utca szerepel. Utóbbiakra 116 millió forintot költenének.

Bedő Tamás polgármester lapunk érdeklődésére azt mondta, a felsoroltak közül több utca korábban nem szerepelt a „mielőbb felújítandó" útszakaszok között, de mivel ebben a kiírásban az elbírálásnál előnyt élveznek a hálózatos, vagyis egybefüggő fejlesztések, inkább ennek szellemében állították össze a két csomagot. A polgármester hozzátette: amelyik utca felújítását nem sikerül megoldani ebből a pályázatból, a 2008-as, ötvenszázalékos önerőt igénylő pályázatok közé mindenképp bekerül, és abban a tervben fogják szerepeltetni az Alsóváros régóta új aszfaltra váró közlekedési tengelyét, a Bihari János utcát is.

Olvasóink írták

  • 1. ddd 2007. november 06. 13:23
    „ddddd”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád csak papíron a játszóterek városa

Csongrád - Csak papíron a játszóterek városa Csongrád – a nyilvántartásban szereplő 38 városi… Tovább olvasom