Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Hétvégéken újra hangos lehet a Körös-torok

Csongrád - Hétköznapokon vagy hétvégéken csendesedjen el a Körös-torok jövő nyártól? Ebben a kérdésben is dűlőre kell jutniuk a csongrádi városatyáknak az önkormányzat mai ülésén. Úgy tűnik, esély van arra, hogy a nyaralótulajdonosok és a vállalkozók számára is elfogadható szabályozás szülessen az üdülőterületről.
2007-ben nyugalmat reméltek a Körös-toroki csendrendelettől, de az önkormányzati regula nem hozott békét, sokkal inkább egymásnak feszülést, amely két év után végre lecsillapodhat. Idén nyáron még demonstrációt is szerveztek annak érdekében, hogy a tavaly bevezetett csendes hétvégéket eltöröljék, mondván, követni sem lehet azok időpontját. A kiszámíthatatlanság és a korai zárórák nem tettek jót a vendéglátók forgalmának, a csongrádi fiatalok pedig a szórakozási lehetőségek korlátozása miatt nehezteltek a városvezetésre. A rendelettel kapcsolatos legutóbbi nyilvános kritika egy, az utolsó csendes hétvégére időzített zenés buli volt, amiért 30 ezer forintra meg is büntették a szervezőt.

Úgy tűnik, megérte a kritika, mert mai ülésén arról is tárgyal a csongrádi képviselő-testület, hogy engedjen-e a Körös-torok „szombatistáinak". Ők azt kérték, hétvégéken hadd szóljon a zene, cserébe hétfőtől csütörtökig és vasárnap már éjfélkor lehúzzák a rolót. Az is segítheti elképzelésük véghezvitelét, hogy egy napokban rendezett fórumon az üdülőterület vállalkozói ígéretet tettek: a rendezvények idején részt vállalnak a rendbontások és a Torok lakott részein ilyenkor tapasztalható csendháborítások megelőzésében. Ez már a korábban ide és oda is húzó üdülőtulajdonosok tetszését is elnyerte, így a városházán valódi alternatívának tekintik ezt a megoldást.

Verziók

A csendrendeletet illetően két változat szerepel a testület előtt. Az egyik az eddigi rendszer megtartása, vagyis a 2009-es nyári szezon ideje alatt is három csendes hétvége lenne a Körös-torokban. E szerint június 12–14., július 17–19., valamint augusztus 14–16. között péntekenként és szombatonként csak éjfélig, vasárnap 23 óráig lehetne nyitva tartaniuk a büféknek. A másik verzió, hogy péntek kivételével hétköznapokon és vasárnap 24 órakor lenne záróra, szombaton viszont hajnal 4-ig mehetne a buli, a hét utolsó munkanapján pedig éjjeli 2-ig. A dilemma kapcsán Bedő Tamás polgármester lapunknak úgy fogalmazott, számára mindkét megoldás elfogadható, de az utóbbi csak akkor, ha valóban működni fog a szombati szűrés, amely a pihenésre vágyók nyugalmát biztosítja.

Olvasóink írták

 • 9. Sziti 2008. december 22. 17:57
  „Gratulálok azoknak akik sokat dolgoztak a sikerért. Győzött a józan ész.”
 • 8. hujujuj 2008. december 22. 13:16
  „http://api01.jobbik.net/ az igazság ezen az oldalon van!!”
 • 7. keletaru 2008. december 21. 11:34
  „Tisztelt Sziti !

  Én is csak ezt találtam a megadott helyen . " Akinek ezeken túlmenően más javaslata is van, kérem küldje el az aljegyzo@csongrad.hu elektronikus címra " Leht el kerülte a másik a figyelmem ! Üdv . Kuci”
 • 6. Sziti 2008. december 20. 17:39
  „Még valamit.
  Nem hallottam mi lett az internetes szavazás eredménye.”
 • 5. Sziti 2008. december 20. 17:30
  „Örülök, hogy így döntött a testület.
  Én ugyan nem járok diszkóba de megértem a fiatalokat és a vállalkozókat is. A vandalizmust azonban valóban fel kell számolni. A vandálok nem csak a torokban és környékén rongálnak hanem a város másik felén is.Tudom nehéz őket megfékezni Ez gondolom a rendörségre tartozik de ők sem lehetnek egyszerre mindenhol. A fiatalok is segithetnének ebben.”
 • 4. LocalPt 2008. december 20. 16:47
  „Szép volt Tisztelt Képviselő testület! Csak pozitív döntéseket ajánlok, mindenki testi lelki épségének megtartása érdekében.

  Ui.: Csak így tovább”
 • 3. hank 2008. december 20. 10:46
  „Üdvözletem mindenkinek!

  Úgy tűnik, hogy sikerült. A cikk fejlécében a "lehet" szót ki szabad most már cserélni a "lesz" szóra. Ugyanis a képviselőtestület ezt fogadta el 15-1 arányban:
  "A Körös-toroki vállalkozók részére szervezett másik megbeszélésen ismét felvetésre került a hétvégi nyitva tartás kérdésköre. Javasolták, hogy a hétközi nyitva tartás rövidítése mellett a hétvégeken, pénteken másnap 02 óráig, szombaton másnap 04 óráig lehessenek nyitva a vendéglátóhelyek. Vállalták viszont, hogy az üdülőterület un. lakóövezetében és a camping környékén igyekeznek az éjszakai randalírozásokat és hangoskodásokat megelőzni. Az üdülőterület gondnokának szóbeli tájékoztatása szerint az általa telefonon felhívott üdülőtulajdonosok nem ellenezték a javaslatot, bízva a vállalkozók ígérete megvalósításában. "

  Azaz egész nyáron BULI!

  Annyit hozzátennék, hogy mindezt 10 hónappal korábban is megszavazhatták volna, ha minden vállalkozó hajlandó lett volna leülni egy asztalhoz. Lehet rossz emberrel beszéltem, de csak e miatt állt meg részemről a dolog. Azonban végül csak eljutott a az egyik javaslatom hozzájuk, hiszem a rendfenntartásban segíteni fognak.
  Most már csak egy csapatként kellen lent kiállni a dolgok mellett és talán kimozdulna a holtpontról az egész ügy.

  Kellemes Karácsonyt és BUÉK mindenkinek!

  Hank”
 • 2. Sziti 2008. december 19. 21:02
  „Kedves Kuci.
  Kiváncsian várjuk
  Egyébként hogy lehet megtalálni és segíteni ha csak annyit tudni rólad, hogy keletaru azon belül Kuci.”
 • 1. keletaru 2008. december 19. 19:04
  „Köszönöm szépen mindenkinek aki segített , az utolsó beírásom óta ! A fiam s családom védelmében ! S nem a képviselő testületből , nem jelentkezett senki ! Mindenki saját s családja érdekében keresett meg engem , van még itt becsület nem halt ki a MAGYAR ! Újabb szegénységi bizonyítványt állított ki a Csongrádi képvoiselő testület magáról . Köszönöm Budúcki nyomozónak s társainak ! Le kötzeleztek ! Lehet Ők nem tudják ez mit jelent ! De állom szavamat ! S mindenkinek aki megkeresett örülök s állok melléjük .... ha kell holnap ki írom " becsületes nevem " Üdv Kuci”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétszeresére drágulhat Csongrádon a fürdőbérlet

Csongrád - Brutális áremelés következhet a csongrádi strandfürdőben, ha képviselő-testület pénteken… Tovább olvasom