Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Idén még nem épül a csongrádi Egészségváros

Csongrád - Nem kezdődik el idén Csongrádon az Egészségváros építése: nehezen születik meg az Első Magyar Projektház első csongrádi projektje. Ennek a polgármester szerint az az oka, hogy a hétmilliárdos beruházás üzleti koncepciója megváltozott.
Mégsem lesz idén egy kapavágás sem a Csongrádra tervezett Egészségváros helyén. A hétmilliárd forintos beruházás körüli fejleményekről utoljára másfél hónapja számoltunk be: akkor az ötletgazda cég, az Első Magyar Projektház Kft ügyvezetője, Hideg Ferencné azt mondta, hogy a kivitelezés már ősszel, leghamarabb októberben megkezdődhet. Mindezt a városvezetés sem cáfolta. Csak az volt még nyitott kérdés, hogy milyen közművekre lesz szüksége a Bökényalji útra tervezett komplexumnak, tudniillik a város korábban vállalta a 11 hektáros terület közművesítését, illetve átminősíttetését.

Ehhez képest a legutóbbi testületi ülésen egy kérdésére Bedő Tamás kijelentette, hogy ebben az évben már nem lesz építés, inkább 2008 elején. Lapunk érdeklődésére a polgármester kifejtette: szerinte azért nem fognak hozzá idén a kivitelezéshez, mert az eredeti elképzelésekhez képest változott a üzleti koncepció. Bedő Tamás úgy tudja, még nincsenek benyújtva az átdolgozott tervek az építést engedélyező hatósághoz, ezért arra következtet, hogy több hónapba is beletelik, mire a gépek felvonulhatnak a városszéli földeken.

A módosítás előtti elképzelésekben az szerepelt, hogy a szállodarészben 144, a rehabilitációs központban 240, míg az idősek otthonában 150 férőhelyet alakítanának ki, az egész létesítményben pedig kétszázhatvanan kaphatnának munkát. Most úgy néz ki: az Egészségvárosba tervezett szálloda és rehabilitációs központ megmaradna, de – információink szerint – az idős otthont vagy kiírják a projektből, vagy lényegesen kisebb kapacitással szerepeltetik.

Ugyanakkor az önkormányzat sem tüsténkedik a projekt beindításában. Augusztusig azért nem lépett a város, mert nem kapott az Első Magyar Projektház Kft.-től hivatalos értesítést arról, hogy megkezdheti a beruházás általa vállalt előkészítői munkáit. Másfél hónapja azt mondta lapunknak Bedő Tamás, hogy megkapták a cég levelét, és be is indítják a telekkiváltást. Lapunk utánajárt, de a csongrádi földhivatalhoz tegnapig nem érkezett ilyen városházi kérelem. A beruházás csúszásának okairól szerettük volna megkérdezni a projektcég ügyvezetőjét, de Hideg Ferencnét sem mobilján, sem a társaság vonalas fővárosi telefonszámán nem tudtuk elérni lapzártánkig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádon viszi a pénzt a rendelőintézet

Csongrád - Többféleképpen működtetik Csongrád megye kórházzal nem rendelkező városaiban a… Tovább olvasom