Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Intő a csongrádi városatyáknak

Csongrád - Sport-e a versenytánc? – egyebek mellett ez a kérdés is felszínre került a csongrádi képviselő-testület pénteki ülésén, ahol a Körös-toroki napok és az iskolakorszerűsítési pályázat borzolta leginkább a kedélyeket.
Két különböző hangvételű napirend előtti felszólalással kezdődött a csongrádi képviselő-testület tegnapi ülése. Elsőként a grémium nevében Pap Gabriella gratulált az apává lett Bedő Tamásnak, másodjára pedig Ternai László adott hangot felháborodásának, amiért munkaügyi ellenőrök zaklatták a családi és baráti szüretek résztvevőit. A polgármester is úgy vélekedett, hogy a revizorok átestek a ló túloldalára, Vincze László országgyűlési képviselő pedig jelezte, hogy – lehetőleg szocialista támogatással – rendeletmódosítást fognak szorgalmazni minisztériumi szinten.

A Tisza Volán szolgáltatói tevékenységéről szóló tájékoztató kapcsán a társaság részéről elhangzott, hogy a járművek jobb kihasználtsága érdekében kisbuszokat szeretnének vásárolni a közeljövőben, amelyek Csongrádon, Szentesen és Vásárhelyen közlekednének. Az is kiderült, hogy a helyi tömegközlekedés hatmilliós veszteséget okozott, amelyet az önkormányzatnak kell megfinanszíroznia.

Sport-e a tánc?

Némi derültséget váltott ki az ifjúság sportolási lehetőségeit taglaló anyag tárgyalásakor, hogy Murányi László – lexikonból idézve – leszögezte, a társastánc nem sport, ezért önkormányzati támogatás sem járna neki. Ternai László sportbizottsági elnökként erre azt mondta, hogy képviselőtársa nincs tisztában a sport fogalmával. Ugyanebben a témában Vincze László indítványozta, hogy Csongrádon is vegyék át a vásárhelyi példát, és vezessék be a mindennapos testnevelést a város iskoláiban. Bedő Tamás ennek lehetőségét óraszámkorlátokra hivatkozva elvetette, mire a fideszes honatya közölte, kész szakmai programot tudnak felmutatni, amivel el lehetne indulni.

A testület ellenszavazat nélkül fogadta el, hogy a városi fúvószenekar a megüresedett Síp utcai iskolában kapjon próbatermeket. Nem volt viszont ekkora egyetértés a jövő évi Körös-toroki napok szervezésére kiírandó pályázatról. A szakbizottságok felvetették, hogy előbb az idei rendezvényt kellene alaposan kiértékelni, de Bedő Tamás erre azt mondta, nincs mit ragozni, rosszul sikerült a 2007-es mulatság, és ebben neki is megvan a felelőssége. Hozzátette, a városnak nincs pénze arra, hogy saját kasszából fedezze a rendezvény milliós költségeit, sokkal inkább arra kell törekedni, hogy az üdülőterület vállalkozói is aktivizálják magukat szponzori szinten, hiszen a bevételek java hozzájuk kerül. Hegedűs Péter viszont amellett érvelt, hogy ne írják ki a pályázatot, hanem bízzák egy emberre az idegenforgalom ügyét.

Az iskolakorszerűsítésről szóló napirend felolvasással kezdődött: a piroskavárosi és a Széchenyi úti tagintézmény tantestülete is levélben jelezte a grémiumnak, hogy a legutóbbi ülésen iskolájukról megalapozatlanul alkottak véleményt egyes képviselők. Bedő Tamás ezt azzal egészítette ki, hogy az a tanácskozás méltatlan volt a testülethez.

Nagypál Sándor és Murányi László is azt kérdezte a jelenlévő tanároktól, hogy milyen sértőt mondtak rájuk. Velük együtt Kurucz Ferenc is azzal érvelt, hogy ők legalább felelősen állást mertek foglalni egy kényes kérdésben, és véleményüket – miszerint leginkább a Széchenyi úti iskolára férne rá a korszerűsítés – továbbra is fenntartják. A szavazáskor már teljes volt az egyetértés a képviselők között: ahogy két hete, úgy tegnap is három, a Széchenyi és a Kossuth mellett a piroskavárosi tagintézmény felújítási pályázatának beadásáról született egyhangú döntés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádon versenyeznek az ország fiatal vadászai

Csongrád - A csongrádi országos ifjúsági vadászverseny nyitónapján a csend és a fegyverropogás… Tovább olvasom