Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Járdaépítésre nincs pénz Csongrádon

Csongrád - Számos kisebb városüzemeltetési munkát halaszthatnak el Csongrádon, mert az önkormányzati képviselők többsége leszavazta a kommunális adó emelését. A pénzügyi bizottság ellenzéki elnöke szerint rossz döntés született.
Újra megszavaztatná a csongrádi képviselőkkel a kommunális adó egységes, 2000 forintos emeléséről szóló, decemberben elvetett helyi rendeletmódosítást az önkormányzat pénzügyi bizottságának ellenzéki elnöke, Tarr Ágnes. Az Összefogás Csongrádért Egyesület politikusa szerint bohózatba illő, hogy a város 1,3 milliárd forintra dagadt hiánya, és közel ekkora hitelállománya miatt rendre felszólalnak képviselőtársai, ugyanakkor azt senki sem kérdezi, hogy egy út kátyúzása, aszfaltozása, a csapadékvíz-elvezetés kisebb munkái vagy a járda- és parkolóépítés valójában mennyibe is kerül.

Csak a legutóbbi városházi ülésen 56 interpelláció hangzott el, ebből több mint 30 városüzemeltetési ügyben. Bedő Tamás szocialista polgármester szerint 40–50 milliós ráfordítási igénnyel rukkolnak elő a városatyák egy-egy tanácskozás során, miközben a 3 éve nem emelt adóból összesen 32 millió forint folyik be évente. – Legalább 5 képviselőnek kellett volna indítványoznia, hogy a kommunális adó emeléséről megint tárgyaljunk, de ez nem történt meg, így marad minden a régiben. Az utakat és a vízelvezető rendszert fejlesztjük 2010-ben, ezért kevesebb lakossági kérésre számítok. Ha le kell nyírni a füvet, és van gép, ember meg üzemanyag, akkor nincs probléma, de ha valaki hirtelen járdát akar csináltatni, annak nincs meg a fedezete. Ezeket a munkákat halasztani fogjuk – nyilatkozta Bedő Tamás.

Olvasóink írták

 • 6. cicvarek 2010. január 09. 22:00
  „Sokak véleménye szerint a képviselő testület legbefolyásosabb tagjának, Tarr Ágnesnak a véleményét nem hallottam a tévé közvetítés során, ha jól emlékszem, ott sem volt az ülés ezen részén, csak most osztotta meg velünk, egyszerű pórnéppel ezt az elemi igazságot, miszerint ha nincs péz, nem lehet elkölteni. Kár, hogy eről nem tudta meggyőzni az Öszefogás Csongrádért Egyesület többi tagját erről, sőt az újraszavazást sem vetette fel sem ő, sem az emelést elutasító többi képviselő közül senki. Így kicsit utánlövésnek tűnik a cikkben leírtak.”
 • 5. nemecsek 2010. január 09. 08:00
  „Ez a helyzet a demagóg politizálás csapdája.”
 • 4. keletaru 2010. január 08. 12:42
  „Elnézést a " megélhetésből " részért, mert aki abból csinálná oda figyelne !!! Ez így igaz köszönöm :( Üdv Kuci”
 • 3. keletaru 2010. január 08. 08:57
  „Ha a képviselők csak a településért ingyen vállalnák tevékenységüket, a tv szereplésükről is hajlandóak lennének lemondani ! Más lenne a kép, a " házi " pénztárban ????!!! Éveken keresztül alkalmazták volna a " takaró" elvet, " józan parasztésszel " nem nyújtózkodtak volna tovább!!! Kíváncsi vagyok ciklus végén a jutalmak halasztva lesznek-e "drága" vezetőinknek, vagy arra már külön meglévő keret van !? Akkor talán elhinnénk tényleg meg győződésből csinálják, nem megélhetésből, szereplésvágyból .
  A csapadék vízről meg annyit ahol van árok engedik betemetni átfolyó csővel az alján , de az a víz hova folyik ami az úton van ?? Azt már nem tudják ! Fejlődő Szentesen csak az árok 60%-t engedik betemetni , hogy a csapadék tudjon hova elfolyni ! De tanácsadó az van az illetékes szervnél , mi ? Miért is ? Üdv Kuci”
 • 2. szemlelodo 2010. január 07. 21:27
  „Nagyon nagy szükség lenne a Hivatalban 1-2 fő igazi közgazdászra!!!!!”
 • 1. hién 2010. január 07. 21:11
  „Az Mszp-s városvezetőség is ugyanazt csinálja ,mint a nagyjai, a választások elött totálra nyomja az adósságot és úriasan távozik..... :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádi várvita: hol állt az erőd?

Pintér László csongrádi amatőr kutató szerint a vár mindig is Csongrádon állt. A régész azt mondja, a csongrádi várból kettő is akadt. Tovább olvasom