Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Javaslatokat várnak a díszpolgári címre

Csongrád város önkormányzatának képviselő-testülete ebben az évben is az október 23-i ünnepi ülésen tervezi a városi kitüntetések átadását.
„Csongrád Város Díszpolgára" címet adományozhat az arra érdemesnek tartott személyeknek, akik a város fejlődéséért kiemelkedően tevékenykedtek, munkásságukkal, alkotásaikkal elismerést szereztek a városnak.

„Pro Urbe - Csongrád" kitüntetést a város érdekében kiemelkedő tevékenységet végzett személyek, szervezetek, közösségek részére, akik (amelyek) a városért kifejtett tevékenységükkel, alkotásaikkal kiemelkedően hasznos munkát végeztek.

A leendő kitüntetettekre bárki – indoklással ellátott – javaslatot tehet. A határidőre beérkezett javaslatok alapján egy előkészítő csoport fog ajánlást tenni a Képviselő-testületnek a kitüntetésben részesítendőkre.

A Képviselő-testület „A helyi kitüntető cím, valamint díjak alapításáról és adományozásáról" szóló 18/2011. (V.23.) önkormányzati rendelete alapján ebben az évben is az arra méltónak tartott személyeket, közösségeket a következő díjakban részesítheti:

- Közszolgálati díj

- Közművelődési díj

- Testnevelési és sport díj

- Egészségügyi és szociális díj

- Környezetvédelmi díj

A díjak odaítélésére az önkormányzat szakbizottságai tesznek indítványt – a határidőre beérkezett javaslatok alapján – a képviselő-testületnek.

A kitüntetések, illetve díjak odaítélésére méltónak tartott személyre, vagy közösségre vonatkozó – részletes indoklással ellátott – javaslatát (javaslatait) 2012. szeptember 7-éig a Polgármesteri Hivatal Jegyzői Irodájához szíveskedjen eljuttatni.

Az előző években tett kitüntetési javaslatok csak abban az esetben vehetők figyelembe, ha a javaslattevő, vagy más, ugyanazon személy, közösség, szervezet elismerését ismét javasolja.

Olvasóink írták

  • 1. Queenmargareth 2012. július 14. 08:32
    „Deutsch Tamás!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közgép-KÉSZ csata a csongrádi gáton

Elveszhet az 1,2 milliárdos uniós támogatás – 2 év alatt 4 közbeszerzés hiúsult meg. Szereplők: a kormánykapcsolatairól ismert Közgép, valamint a KÉSZ. Tovább olvasom