Délmagyar logó

2019. 03. 18. hétfő - Sándor, Ede 9°C | 17°C Még több cikk.

Jó üzlet a bizottsági tagság

Csongrád - Egy képviselő kíváncsi volt, hogy a testületben végzett munkájukért kapott pénzen felül még milyen jövedelmekhez jutnak a csongrádi városatyák. Csütörtökön választ kapott.
Mennyi pluszjövedelemhez jutnak a képviselők és a város vezetői? – vetődik fel igen gyakran a kérdés a csongrádi testületi üléseken. Korábban azt kifogásolták például, hogy miért van szükség két alpolgármesterre, máskor azt tudakolták a városatyák: a felügyelőbizottságokban, testületekben felvett pénz arányban áll-e a végzett munka nagyságával. A májusi ülésen Havasi Jánosné interpellációjában számszerű adatokat szeretett volna tudni arról, hogy melyik grémiumi tag tölt be díjazással járó tisztséget, és mekkora a szóban forgó összeg. A választ a június 27-i ülésen kapta meg.

Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

Az írásból kiderül: megéri felügyelőbizottságot vezetni, vagy abban tagnak lenni. Azt nem tudni, hogy a válasz minden testületi tagra és minden lehetséges posztra kiterjed-e, mindenesetre úgy tűnik, a kérdést felvető képviselő, Gyovai Gáspár alpolgármester és Kiss Péter a víziközmű-társulatnál, illetve Máté Attila és Murányi László a mezőgazdasági munkacsoportban térítés nélkül dolgozik. Utóbbi városatya a Csongrádi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Kft. felügyelőbizottsági elnöke havi közel 40 ezer forintért. A Kommunális Kft. bizottságában Máté Attila ugyanekkora összegért tag, Nagypál Sándor pedig 50 ezer forintért elnököl, míg Gyovai Zsolt havonta 36 ezer forintot kap a Közmű Kft.-nél betöltött tisztért. Gyovai Gáspár a Homokhátsági Regionális Hulladékgazdálkodási Társulást havi 120 ezer forintért vezeti, erre még 50 ezer jön, mert az alpolgármester ugyanebben a szervezetben konzultatív bizottsági tag. Mint a társulás vezetője levelében azt is kifejtette: a tiszteletdíjak utazási és egyéb költségek miatt kellenek, hiszen az üléseket nemcsak Csongrádon, hanem Kiskunhalason, Kiskunmajsán és Kiskunfélegyházán tartják.

Havasi Jánosné a választ elfogadta, illetve kérdésünkre elmondta: nem tudja, hogy a kapott válasz minden testületre és részletre kiterjedő-e.

Olvasóink írták

 • 3. keletaru 2013. július 04. 12:42
  „A jéghegy azon része amelyik "KI" látszik a vízből ! Nem lesz itt "elszámoltatás" a kezek össze fonódnak mint a NÉP- tánc/-ban a hátuk mögött . Hol itt az erkölcs ?! Akik már több évtizede nyomkodnak ide oda , most mutogatnak össze vissza , ez szerintük " NEM " látszik tessék mondani ?? Értünk ?! Miattunk ?! Nekünk ?!/-kell fizetni az tuti ! Üdv Lévai Attila”
 • 2. tények 2013. július 02. 23:20
  „Különösen érdekes az alpolgármester megbízási díja,hiszen amikor a rendszer kiépítése-egy 11 milliárdos beruházás létrehozása-zajlott,akkor a konzorciumot vezető csongrádi polgármesterek ezért a munkáért juttatást nem kaptak.No comment...”
 • 1. Turul2 2013. június 30. 08:32
  „Felelősség nélkül!!! Tényleg jó pénz!!!!!!!!!!!!!!!!Mikor lesz már elszámoltatás?
  Valami ilyesmire gondolok:"Ha a Jobbik kormányra kerül, a hazaárulás teljes vagyonelkobzással fog járni!!!"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diákmunka Csongrádon

Június közepén kezdődött a Nyári diákmunka elősegítése elnevezésű országos munkaerő-piaci program. Tovább olvasom