Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 28°C Még több cikk.

Júniusban kezdődik a szezon a kilátóban, ahol 187 lépcsőfokot kell megmászni és páratlan kilátás a Tiszakanyarra

Csongrád - Csaknem négy éve áll a Körös-torokban a Rév-kilátó, a látogatók azonban az utóbbi időkben hiába szerették volna, nem tudták használni. Az a pletyka is szárnyra kapott, hogy végleg bezárt a látványosság. Kiderítettük, működik a kilátó, de szezonon kívül be kell jelentkezni, ha használni szeretnénk.
2015-ben adták át a Körös-toroki Rév-kilátót, amelyet az Összefogás Csongrádért Egyesület készíttetett közel 30 millió forint pályázati forrásból. A nem mindennapi projekt a Happy Day Hotel területén kapott helyet.

A tizenkilenc tonnás acélszerkezet tizenöt egységből áll, a tizenhatodik a legfelső pódium, ahonnan szétnézhetnek a látogatók. A kilátásért meg kell küzdeni, 187 lépcsőfokon juthatnak fel a legfelső szintre. A torony járófelületének magassága 28 méter, a legmagasabb pontja pedig 31,2 méter.
A kilátó csak a strandszezon alatt működik, de bejelentkezés után egyéni időpontokban is használható. Fotók: Majzik Attila
A kilátó csak a strandszezon alatt működik, de bejelentkezés után egyéni időpontokban is használható. Fotó: Majzik Attila
Az utóbbi időben azonban nem csak a tériszony tarthatja vissza a látogatókat, sokan azt tapasztalták, hiába mentek oda akár ősszel, akár tavasszal, zárva találták a kilátót. Egyesek már azt feltételezték, hogy végleg bezárt a turistalátványosság, azonban kiderült, erről szó sincs.
Hamarosan lekerül a lakat a kilátó bejáratáról. Fotó: Majzik Attila
Hamarosan lekerül a lakat a kilátó bejáratáról. Fotó: Majzik Attila
Az ügyben megkerestük a kilátót üzemeltető és fenntartó egyesületet is. – Mint eddig minden évben, amióta áll a kilátó, idén is már májusban értesítettük a város iskoláit, önkormányzati és nyugdíjasszervezeteit a kilátó működéséről – mondta az egyesület elnöke, Murányi László. – A nyitvatartás engedélyköteles, erre június első hetétől augusztus 30-ig, azaz nagyjából a strandszezon alatt van jogosítványunk. Természetesen ettől eltérően, időponton kívül is lehet használni a kilátót, egyénileg és csoportosan is, méghozzá ingyenesen. Ehhez mindössze arra van szükség, hogy a látogatás időpontját jelzik nekem, vagy a Körös-torokban Szigeti Szabolcsnak. 

A Tiszakanyarra páratlan kilátást nyújtó turistalátványosság hivatalos nyitására még pár hetet várni kell, júniustól azonban augusztus végéig élvezhető lesz a csodálatos panoráma.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lovaké volt a pálya Felgyőn - fotógaléria

A lovaké volt a pálya Felgyőn - fotógaléria
A lovasnap résztvevőia póni-, egyes-, kettes- és négyesfogatok mellett idén először egy puszta ötös… Tovább olvasom