Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Júniustól új háziorvos lesz Csongrádon

Csongrád visszaveszi működtetésre a 3. körzeti háziorvosi praxist, de a beteg nem maradnak ellátás nélkül. Június elsejétől Kovács György biztosítja a betegellátás folyamatosságát.
A körzet háziorvosa, Pénzes János még tavaly novemberben jelezte a testületnek, hogy nem folytatja orvosi működését a városban. A képviselők akkor úgy döntöttek, ha az orvos május 8-áig nem tudja átadni másik háziorvosnak a praxist, akkor az önkormányzat működtetésre visszaveszi azt. Ez a megadott határidőig nem sikerült, így a városhoz került a praxis, ám mivel tört hónapban nem lehet átadni azt, így a hónap végéig továbbra is Pénzes János rendel.
Június 1-jétől Kovács György veszi át a 3. körzet betegeit. Fotó: Majzik Attila
Június 1-jétől Kovács György veszi át a 3. körzet betegeit. Fotó: Majzik Attila
Június 1-jétől tartós helyettesítéssel hat órában Kovács György veszi át a 3. körzet betegeit, ezzel a betegellátás folyamatossága biztosított marad. Az új háziorvos nem ismeretlen a városban, 2014 óta ügyel Csongrádon, illetve helyettesíti Tószegi Zsuzsanna háziorvost, valamint ő az Aranysziget Otthon intézményi orvosa is.
Egyelőre a betegellátás is máshol folyik majd, a rendelőintézetben várják a 3. körzet betegeit, de úgy tudjuk, a város törekszik arra, hogy alakítson ki rendelőt.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három jármű ütközött Csongrádnál, három sérült - Fotók

Három jármű ütközött Csongrádnál, három sérült - Fotók
Hárman sérültek meg Csongrád külterületén, a 451-es úton, amikor két személyautó és egy teherautó… Tovább olvasom