Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Júniustól üzemkész a felgyői lerakó

Felgyő - Épül a felgyői lerakóhoz vezető út, júniustól fogadhatná a szemeteskocsikat a létesítmény, de az még nem dőlt el, hogy ki fogja üzemeltetni a 82 települést kiszolgáló hulladékgazdálkodási rendszert.
Ha a társulásban részt vevő városok közüzemi cégeiből összeállt a konzorcium, akkor csak Csongrádon 10-15 fős létszámbővítésre lesz szükség. Ha más lesz a befutó a második közbeszerzési eljáráson, 20 dolgozót bocsáthatnak el a csongrádi Víz és Kommunális Kft.-től.

Feltűnően kevés időt hagyott a jelentkezőknek a csongrádi gesztorsággal működő homokhátsági hulladékgazdálkodási társulás, amikor közbeszerzési eljáráson üzemeltetőt keresett a hamarosan startra kész két lerakóhoz, illetve a 13 hulladékudvarhoz. A rövid határidőre a közbeszerzési döntőbizottság is felfigyelt, ezért új versenyeztetésre kötelezte a 82 települést tömörítő szervezetet. Az első kiírásra egyébként hat társaság jelentkezett, de csak egyikük – éppenséggel pont a társulásban részt vevő három város közüzemi cégeiből összeállt konzorcium – tudta időben teljesíteni a feltételeket. Bár 26 évre szólna az üzlet, hiánypótlásra nem volt lehetőség, a hoppon maradt cégek ezért megtámadták az ügyletet, mondván, december 17-én jelent meg a pályázat, így a január 4-i beadási határidőig, az ünnepeket is figyelembe véve, csupán tíz munkanap maradt a dokumentáció összeállítására.

A felgyői lerakóhoz már épül az új út, júniustól fogadhatná a szemeteskocsikat a létesítmény. A szerző felvétele
A felgyői lerakóhoz már épül az új út, júniustól fogadhatná a szemeteskocsikat a létesítmény.
A szerző felvétele

– Már megjelent az új kiírás, május 13-áig lehet jelentkezni az üzemeltetésre – tájékoztatta lapunkat Illés Tibor, a hulladékgazdálkodási társulás csongrádi munkacsoportjának vezetője. A kiskunhalasi egységet napokon belül átadják, a felgyői lerakóhoz már épül az új út, júniustól fogadhatná a szemeteskocsikat a létesítmény. Az üzemeltető kiválasztására és a szerződéskötésre 50 napja van a társaságnak, vagyis legkésőbb július elején kezdheti meg működését a felgyői telep és a csongrádi hulladékudvar.

Bedő Tamás polgármester nem kívánta különösebben kommentálni a közbeszerzési döntőbizottság határozatát, de annyit megjegyzett, hogy így hiába lesz napokon belül üzemkész a kiskunhalasi lerakó, még hónapokat kell várni a rendszer indítására. Arra a felvetésre, hogy egyesek szerint magukra szabták a pályázati kiírást, azzal válaszolt, hogy a közbeszerzéssel kapcsolatos feladatokat egy külső cégre bízták, az önkormányzat távol tartotta magát a folyamattól. Ugyanakkor Bedő lapunknak elismerte, vágyaik közt szerepel, hogy náluk maradhasson az üzemeltetés.

Kardinális kérdés a csongrádi Víz és Kommunális Kft. számára is, hogy nyernek-e az új kiírásban. A városi közműcég eddig 1,5 millió forintot fordított a 2006 őszén leszállított hulladékgazdálkodási géppark őrzésére és karbantartására, de csak akkor láthatja viszont a pénzét, ha bajai és kiskunmajsai partnereivel együtt győz a tenderen. Balogh Pál ügyvezető szerint ha nyernének, olyan gazdálkodási lehetőségek nyílnának a csongrádi cég előtt, amelyek hosszú távon megerősítenék a társaságot. Csak a létszámot tekintve, 10-15 új munkahelyet jelentene a siker. A kudarc viszont húszfős leépítést eredményezne a kft.-nél.

Olvasóink írták

  • 1. Kuci 2008. április 09. 07:23
    „S megint egy elcseszett pályázati ki írás ! Ha valaki nem tud valamit legalább nézen utána ! Kérdezni nem szégyen ! Akinek nem inge ne vegye magára .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új tag a csongrádi jobboldal nagyobb frakciójában

Csongrád - A hatékonyabb érdekérvényesítés reményében lépett be az Összefogás Csongrádért Egyesület frakciójába Hegedűs Péter, aki 2006-ban a Jobb Csongrádért színeiben szerzett mandátumot az önkormányzatban. Tovább olvasom