Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Kajakozással küzd a rosszullétek ellen

Kajakozással küzd a rosszullétek ellen
Négy kezelésen van eddig túl Tóth Róbert, aki egy speciális amerikai programban vesz részt itthon gyógyíthatatlannak minősített rákbetegségével. Rosszulléteit sporttal próbálja feledni: amikor csak bír, vízre száll, és kajakozik.
Múlt héten kapta meg negyedik infúziós kezelését Amerikában Tóth Róbert. A csongrádi kajakos egy speciális programban vesz részt, miután daganatos betegségét Magyarországon gyógyíthatatlannak minősítették. A kísérleti készítmény a génmutációját célozza, mely betegségének eredője.

Róbert felesége, Reményi Diána lapunknak elmondta, keddi napjaik a kórházi kezeléssel telnek, az infúzió ugyanis hat órán keresztül csöpög.
 

– Ezt követően két-három napig folyamatos hányingerrel küzd, így muszáj feküdnie. Amikor viszont már nagyon nem bírja az ágynyugalmat, csak azért is lemegy a konditerembe.
 
Minden forint jól jön
Lapunk, a Délmagyarország is arra buzdítja olvasóit, hogy aki megteheti, segítse a csongrádi sportoló reményt adó kezelését. Aki támogatni szeretné Tóth Róbertet, a Kolonics György Alapítvány 12100011-10241521-es számlaszámára utalhat. A közleménybe azt kell írni: Tóth Róbert amerikai gyógykezelés.

Az ifjúsági Európa- és többszörös magyar bajnok sportoló tehát edzéssel próbál küzdeni rosszullétei ellen – de akkor is mozgással tölti szabadidejét, amikor már jobban érzi magát.

– Van itt egy horvát kajakos barátja, ő hétvégenként szerez hajót a helyi sportkörtől, és csodaszép helyekre visz bennünket kajakozni – mesélte Diána.

– Nagyon boldog volt, amikor először újra vízre szállhatott, de el is keseredett, mert tízpercenként meg kellett állnia pihenni.
 
"Felolvasom neki az üzeneteket, a Facebook-hozzászólásokat, mert látom, hogy ezek úgy hatnak rá, mint a szurkolók üvöltése a tribünön egy verseny közben."
Reményi Diána

Mivel állapota miatt már nem fogyhat tovább, Róbertnek most a táplálkozására is oda kell figyelnie. Dietetikus tanácsai alapján számolják tehát, mennyi kalóriát visz be a szervezetébe, a rosszullétek miatt pedig ez nem is olyan egyszerű. Komoly küzdelmekkel kell tehát Róbertnek mostanában szembenéznie, jó hír azonban, hogy a vérvételi eredmények azt mutatják, hogy májenzimértékei jelentősen javultak egy hónap alatt.

– Természetesen biztosat csak a májusi képalkotó vizsgálat alapján tudunk majd, de az eddigiek erőt adnak a folytatáshoz – mondta Diána.
 

Ahogyan az üzenetek is, amelyeket a házaspár folyamatosan kap ismerősöktől és ismeretlenektől. – Amikor Robi rosszabbul van, mindig ezekre gondolunk. Felolvasom neki az üzeneteket, a Facebook-hozzászólásokat, mert látom, hogy ezek úgy hatnak rá, mint a szurkolók üvöltése a tribünön egy verseny közben.

Az adományok is folyamatosan érkeznek Tóth Róbert számára: a Kolonics György Alapítványnál immár 10 millió forintot meghaladó összeg gyűlt össze. A kezelés teljes ára azonban 43 millió forint, így továbbra is számítanak jóakarók segítségére.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A környezetvédőket támogathatjuk szavazattal

Most egy jó helyre adott szavazattal a csongrádi környezetvédők munkáját segíthetjük a Helyi Érték programban. Szavazni három város töltőállomásain is lehet, ráadásul még tankolni sem kell hozzá. Tovább olvasom