Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Kapós a Csongrád Tv árvízi filmje

Kortörténeti dokumentum a Csongrád Televízió több mint háromórás összeállítása az árvízi védekezésről. A tévé közkívánatra már többször is levetítette a filmet, a kiosztott 150 tiszteletpéldány is tetszést aratott, néhány példány a tengerentúlra is eljutott.
Több mint 17 órányi nyersanyagot forgatott az elmúlt hetekben a Csongrád Televízió az árvízről. Nem csak Csongrádon és vonzáskörzetében, hanem Szentesen, valamint a leginkább veszélyeztetett köröszugi területen, Csépán, Szelevényen, Tiszasason, Kunszentmártonban és természetesen a Nagyrétben is dolgoztak a tévések. Ebből állították össze azt a mintegy háromórás filmet, amely a rendkívüli helyzet kihirdetésétől annak lefújásáig követi nyomon az árvízvédelem eseményeit.

Donka Ferenc, a helyi tv vezetője érdeklődésünkre elmondta: már a 2000-es árvíz idején is készítettek hasonló anyagot, de annak ellenére, hogy akkor is rekord vízállást mértek, és házakat kellett lebontani, külső szemlélőként úgy érezték, a védekezők idei erőfeszítése minden eddigit felülmúlt. Ezért is döntöttek úgy, hogy minden érintettet, a katasztrófavédelem és a vízügy dolgozóit, a honvédséget, a polgárőrséget, a városvezetést és a település intézményeit megajándékozzák a film egy tiszteletpéldányával. A 150 DVD rövid idő alatt elfogyott, s ezért akadt olyan helybeli, aki pénzt is adott volna érte.

A filmet egyébként a Csongrád Tv kétszer is műsorára tűzte, de a nézők további ismétléseket kértek, hogy akik lemaradtak róla, videón rögzíteni tudják. Többen külföldön, tengerentúl élő rokonaiknak is elküldték az összeállítást, hogy saját szemükkel győződjenek meg róla, mi zajlott le a Tisza és a Körös partján 2006 áprilisában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilenc hónapja nem láthatja a fiát

Mit ér egy jogerős ítélet egy gyermekelhelyezési perben? Naphegyi Károly szerint semmit. A… Tovább olvasom