Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Karácsonykor is korizhatunk Csongrádon

Már november utolsó napján karácsonyi hangulatba kerülhetünk Csongrádon, pénteken nyit a Mikulás ház, a szalmalabirintus és a korcsolyapálya a Kossuth téren.
Lesznek megszokott és új elemek is az idei adventi időszakban Csongrádon. A rendezvény helyszíne idén is a Városháza előtti tér lesz, a gyerekek nagy kedvencei, a szalmalabirintus és a Mikulás ház mellett pedig most egy műanyag borítású korcsolyapályát is megnyitnak a szervezők.

A Mikulás ház december 6-ig, reggeltől estig várja a kicsiket, a korcsolyapálya pedig még a karácsonyi időszakban is nyitva lesz. A pálya 10-től 20 óráig tart nyitva, december 24-én pedig 10-től 14 óráig, 25-én és 26-án pedig 14-től 20 óráig lehet korizni.

– tudtuk meg Dezső Dórától.

A Művelődési Központ vezetője lapunknak elmondta, a hétvégékre helyezték a hangsúlyt, akkor gyertyagyújtással, koncertekkel és gyerekelőadásokkal várják az érdeklődőket. A programok elsősorban a családosoknak, kisgyerekeseknek szólnak, de igyekeznek minden korosztályt megszólítani. Alkalmazkodva az igényekhez, a Kossuth téri faházakban idén nem kézműves portékák, hanem forralt bor, tea és ünnepi finomságok melegítik majd fel a látogatókat.

Újdonság az ünnepi programok sorában a december 8-i Agancsos családi nap és Csíramálé Fesztivál. Délután 1-től lehet közösen szarvast készíteni a Művelődési Központban, majd délután 4-től a Crocodile együttes, este 6-tól pedig a Seres Brothers tart koncertet a legfinomabb csíramálé kóstolgatása közben.

Idén sem maradhat el az Alföld Néptáncegyüttes évzáró gálája, a táncosok december 23-án tartják ünnepi gálaműsorukat a Sághy Mihály Szakközépiskola sportcsarnokában.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A városmarketinget erősítenék az alkotások internetes bemutatásával: szoborparkot szeretne Csongrád

A művésztelepen évről évre maradandó alkotások születnek, ennek hozna létre a belvárosban egy parkot az önkormányzat, a városban található szobrokat pedig online adatbázisba vennék fel. Tovább olvasom