Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Kényszerű téli szünet az uszodában

Decembertől bezárná, jövőre pedig felújítaná a városi uszoda nagymedencéjét a csongrádi önkormányzat. A rendhagyó téli szünet elrendelését költségcsökkentéssel és az építmény egyre romló állapotával indokolják a városházán.
Évtizedek óta nem volt arra példa, hogy a csongrádiak nem használhatták télidőn az uszoda nagymedencéjét Fotó: Tésik Attila
Évtizedek óta nem volt arra példa, hogy nem használhatták télidőn az úszók és vízilabdázók a csongrádi uszoda nagymedencéjét – márpedig most Bedő Tamás ezt javasolja a 2007-es költségvetési koncepcióban. A képviselő-testületi előterjesztés csak úgy fogalmaz, hogy a jelenlegi működési tapasztalatok alapján indokolt lenne bezárni december és április elseje között a nagymedencét. A polgármester érdeklődésünkre azt mondta: a rendhagyó téli szünettel jelentős költségeket lehetne megtakarítani, és nem mellesleg a medence műszaki állapota miatt elodázhatatlanná vált a felújítás.

A medencekorszerűsítésnek többször is nekifutott már a csongrádi városvezetés, de mindannyiszor vissza is hőkölt. Volt arról is szó, hogy hitelből fedezzék a modernizációt, de legutóbb, idén áprilisban arról döntöttek a képviselők, hogy 193 millió forintért acélbélést kapjon az elhasználódott építmény, mégpedig pályázati forrásból. A benyújtott pályamunka nem nyert, ezért újfent napirendre került a tovább már halogatható felújítás.

Kanalasné Donka Erika, az uszodát működtető Idegenforgalmi Kft. megbízott ügyvezetője nem tudta megmondani, hogy mennyi pénzt takarítanának meg a négy hónapos leállással. Közölte: tőlük még nem kért a városháza ilyen témájú kimutatást. – Annyi bizonyos, hogy január elsejétől kötelező lesz vízforgatót használni, de ez nagyon sok pénzbe kerül – mondta Kanalasné. Eddig ugyanis Csongrádon hetente egyszer leeresztették, kitakarították, majd feltöltötték a medencét. A beépített vízforgatót nem indították be. Ennek az az oka, hogy a szabad ég alatt gyorsan lehűlt és újra felhasznált vizet fel is kellene melegíteni, de a kazán üzemeltetése napi százezer forintos gázszámlát eredményezne. – Csak a készenléti állapot fenntartásáért havi 90 ezer forintot kell fizetnünk a szolgáltatónak – tette hozzá az ügyvezető.

– A medence felújítása elsőbbséget élvez, erre minden lehetséges pályázati forrást szeretnénk felhasználni – mondta Bedő Tamás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdektelenségbe fulladt program

Érdektelenség övezi azt a csongrádi foglalkoztatási programot, amely a helyi képzés és a munkaadói… Tovább olvasom