Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Késik a strandnyitás a Torokban

Csongrád - Strandolni még nem lehet, de a ma esti nyitóbulival megkezdődik az idei Körös-toroki szezon Csongrádon.
A büfék az elkövetkező 2-3 hétben csak hétvégéken lesznek nyitva, a kempingbe és az üdülőházakba viszont egyre több vendég érkezik. A homokföveny leghamarabb június derekára lesz fogadóképes.

Több mint másfél métert kell apadnia a Tiszának ahhoz, hogy szárazra kerüljön az ország legnagyobb folyóparti szabad strandja Csongrádon. A Körös-torokban már hetek óta készülnek a szezonkezdésre: eddig négyszer nyírták le a füvet a többhektáros üdülőterületen. A napokban kihelyezték a partélre a konténeres WC-ket és tusolókat, június elsejétől ezeket is használhatják a vendégek.

Több mint másfél métert kell apadnia a Tiszának ahhoz, hogy szárazra kerüljön az ország legnagyobb folyóparti szabad strandja Csongrádon Fotó: Tésik Attila
Több mint másfél métert kell apadnia a Tiszának ahhoz, hogy szárazra kerüljön az ország legnagyobb folyóparti szabad strandja Csongrádon Fotó: Tésik Attila

A büfék az elmúlt hétvégén már melegítettek, ugyanis felvezető bulit rendeztek, de a java csak most következik. Ma a szegedi Sing-Singből ismert Dusán nyitja meg a nyári diszkósorozatot a vállalkozóudvarban. A vendéglátóegységek egyelőre csak hétvégéken nyitnak ki. A tavaly bevezetett csendes hétvégékből idén öt lesz, júniusban és augusztusban 2-2, míg júliusban egy. A tapasztaltabb toroki üdülőtulajdonosok szerint ezeken a leszabályozott napokon sem lesznek halkabbak a szórakozni vágyó fiatalok, inkább csak szétoszlik majd a tömeg a nyaralók között, ahol ilyenkor előszeretettel rendeznek házibulikat.

A parkolási díj nem változik, marad 600 forint autónként, és csak június 6-ától kell majd fizetni ezért a szolgáltatásért. Az üdülőtulajdonosok hétfőtől vehetik át a gondnokságon a behajtásra feljogosító engedélyeket.
Bottyán István, az üdülőterület felügyelője érdeklődésünkre elmondta, négy hátsó földutat téglatörmelékkel töltöttek fel, így könnyebb lesz a közlekedés az üdülőterület nyugati felén.

– Reméljük, két hét múlva a strandot is megnyithatjuk – nyilatkozta lapunknak a partfürdőt és a kempinget üzemeltető vállalkozás ügyvezetője. Berényi Edit szerint június derekára csökken annyit a Tisza vízszintje, hogy hozzáláthatnak a homokpad takarításához és feltárcsázásához, az úszómesterek pedig már készen állnak a bevetésre. A vendégházakat eddig csak hétvégén látogatták, de június elsejétől hétköznapokra is bejelentkeztek csoportok, és az üdülőkhöz szintén egyre több tulajdonos és vendég érkezik.

Toroki kalendárium

Június 6–8., 27–29., július 25–27., valamint augusztus 8–10. és 22–24. között csendes hétvégék lesznek a Körös-torokban. A felsorolt pénteki és szombati napokon éjfélkor, vasárnapokon 23 órakor kell bezárniuk az üdülőterület vendéglátóegységeinek. A Körös-toroki napokat idén július 31. és augusztus 3. között rendezik meg, illetve lesz Toroki Fesztivál is, a tervek szerint július 18–19-én.

Olvasóink írták

  • 1. Kuci 2008. május 31. 09:14
    „Rég nem a régi , drágaság ( a magas bérleti díjak miatt ) agyon van szabályozva , s közben mégsem . S 600 -Ft parkolni ? Miért is azért a dzsunvujért , nincs is kialakítva ott semmi .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piroskavárosi sikertörténet

Csongrád - Már kinőtte Templom utcai telephelyét a csongrádi Piroskavárosi Kht., ezért az ipari… Tovább olvasom