Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Két csongrádi autó kötött ki a bontóban: nem lehet évekre lefoglalni az utcán a parkolóhelyeket

Eddig két autót vitetett be az autóbontóba a csongrádi önkormányzat. Tavaly határozták el, hogy rendelettel tüntetik el a roncsokat az utcákról.
– Jobban járt volna a tulajdonos, ha magától behozza a járművet, még az is lehet, hogy kapott volna egy kis pénzt érte – magyarázta Csongrádon a Széchenyi úti autóbontó tulajdonosa, Molnár Zsolt. Az önkormányzat vele kötött szerződést, erre a telepre szállítják be ezentúl azokat a járműveket, amelyek rontják a városképet.

Közel egy éve alkottak a városatyák rendeletet erről. A csongrádiak megelégelték, hogy pár autót évek óta az utcán tárol a gazdájuk anélkül, hogy egy métert is menne vele  (2017. március 31.: Döntöttek a városatyák: új taxiállomás, szigorúbb közterületesek). A Tisza-parti városban nem állnak tömegesen az utcán a használaton kívüli gépkocsik, de az a kevés is bosszantó lehet, tudtuk meg Molnár Zsolttól. Egyet tavaly májusban a Szemere Bertalan utcából, egy másikat pár napja a Hársfa utcából vittek be.
 

– Az önkormányzat először a rendszám vagy az alvázszám alapján megkeresi a tulajdonost, és felszólítja, hogy kezdjen valamit az autóval. Páran hallgattak a jó szóra, egyelőre két esetben kellett nekünk eljárni. A lakótelepen a környékbeliek gratuláltak, örültek, hogy felszabadult végre egy parkolóhely – osztotta meg.

Ha nem megy érte a gazda, az önkormányzat fél év után – bár a fehér Ford ezt már jóval túllépte – megpróbálja eladni a járművet. A tárolásért a telep naponta 200 forintot kap a helyhatóságtól.

A Fordnak mohás a motorházteteje, a Suzuki ablaka ki tudja, mióta volt letekerve – mutatta Molnár Zsolt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szívességből használta a tanyát, kirabolta a tulajdonost

Szívességből használta a tanyát, kirabolta a tulajdonost
Vádemelést javasol a rendőrség. Tovább olvasom