Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Kétezren sportoltak Csongrádon

Több mint kétezer fiatal és felnőtt vett részt tegnap a harmadik csongrádi kistérségi sportnapon.
Csongrádon és környékén 1840 általános iskolásnak nem kellett a padot koptatnia, helyette versenyre keltek egymással. Fotó: Bíró Dániel
– Ott két másodikos volt, nálunk meg csak egy – magyarázta teli szájjal a vereség okait Danis Tamás Péter. A bokrosi kisfiú cseppet sem kedvetlenedett el amiatt, hogy az ellenfelek erősebbnek bizonyultak kötélhúzásban, inkább harapás és törés nélkül betermelte annak a kétezer szelet csokoládénak az egyikét, amit a résztvevő nebulók közt osztottak szét tegnap a harmadik alkalommal megrendezett csongrádi kistérségi sportnapon. Cimborája, Vámos Benjámin is csak a jó oldalát kereste a kudarcnak: szerinte ugyanis annyit mindenképpen nyertek az elvesztett csatával, hogy nem kellett tanulni.

A művészi vénával megáldott tanulók a Dob utca aszfaltjának eshettek neki – persze csak színes krétával, egy rajzverseny keretein belül. A többség a strand medencéit vette birtokba, bárki számot adhatott úszástudásáról, víz alatti ügyességéről, labdaérzékéről, a pázsitra szorulók pedig homokzsákkal és talicskával felvértezve kipróbálhatták, milyen is az Csongrádon, ha valaki legény a gáton. Az ifjú gátépítők a sakktáblán, a pingpongasztalon, a tenisz- és focipályán is felvillanthatták rátermettségüket, de csak délig, mert utána már át kellett adni a terepet a nagyoknak.

– A középiskolásokkal és a felnőtt résztvevőkkel együtt több mint kétezer kistérségi lakos volt aktív szereplője a sportnapnak – nyilatkozta lapunknak Pertity Rudolf. Az önkormányzat sportreferense elmondta, Csongrád nem vett részt az egyre inkább „lódítóversennyé" váló kihívás napja megmérettetésen, helyette hagyományteremtő célzattal szervezte meg immár harmadszor az egész napos programot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két év a városházi tolvajnak

Két év letöltendő börtönbüntetést kapott Belovai László, aki két éve a csongrádi városházán ellopta… Tovább olvasom