Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Kétmilliót csaltak ki Csongrádon az álboszorkányok

Csongrád - Ön odaadná a pénzét és ékszereit egy vadidegennek, ha azt mondaná, hogy rontás van rajtuk, ezért érzi olyan rosszul magát? Csongrádon akadt néhány hiszékeny ember. Ők összesen közel 2 millió forintot adtak a rontásűző nőknek, akik néhány nap múlva sikkasztás miatt állnak bíróság elé.
A hiszékenységnek nincs határa – különösen Csongrádon. Jövő héten tárgyalja a városi bíróság annak a három helybeli nőnek az ügyét, akik az elmúlt években bolti eladóktól csaltak ki közel 2 millió forintot és több ékszert. Trükkjük végtelenül egyszerű volt: az üzletbe betérve közölték az eladónővel, hogy rontás van a családon, a rontást pedig a pénz okozza. Első áldozatukat a Kossuth téri parkba csalták azzal, hogy ha hoz magával 150 ezer forintot, leveszik róla a rontást, másnap pedig visszakapja a pénzt. A nő még aznap este elvitte a pénzt, de többé nem látta viszont. Ugyanezt az asszonyt még ötször látogatták meg az álboszorkányok, és egy hónap alatt összesen 650 ezer forintot és 20 ezer forint értékű arany ékszert sikerült kicsalni tőle. A pénz és a gyűrű sohasem került elő.

A hiszékenyek becserkészését a Dózsa György téri üzletsornál folytatták. Információink szerint idősebb asszony és középkorú anyuka is volt a becsapottak között. A kezdetben hitetlenkedőket sajátos mondandóval vették rá a pénz átadására. Mindannyiuknak azt mondták, hogy a rontást csak akkor tudják levenni, ha a pénzt és az értéktárgyakat elviszik „a 12 keresztúthoz, ahol Gustavo leveszi róluk a rontást".

A fentieken kívül még három csongrádi eladó hitt a rontásűzőknek. Az egyik csupán 3000 forinttal lett szegényebb, de egy másikhoz négyszer mentek el a tettestársak, tőle összesen 800 ezer forintot és 30 ezer forint értékű arany ékszert szereztek. Az utolsó akció tavaly augusztusban volt, amikor az egyik elkövető azzal ment be egy Dózsa György téri üzletbe, hogy látszik az eladón, milyen sok problémája van. Közölte vele, hogy rontás van rajta, de ha megkapja az ékszereit és 5000 forintot, megszabadítja a rontástól. A sértett végül odaadta arany fülbevalóit, nyakláncát és a kért összeget is, de soha nem kapta vissza őket. Az 59, 32 és 28 éves vádlottak, akik tagadják bűnösségüket, sikkasztás miatt állnak bíróság elé. Akár 5 év szabadságvesztésre is ítélhetik őket.

A budapesti boszorkány 20 ezerért veszi le a rontást

A rontás nem azonos az átokkal. Az átok egyszeri támadás, egy bizonyos helyzetre vonatkozik, és meglehet az átkozódó másnap már bánja is a ránk kiabált szavait. A rontás ellenben hadüzenet ellenünk, folyamatosan ránk telepszik, befészkeli magát az auránkba, és meglehetősen nehéz kiűzni onnan. Szotyori Luca budapesti boszorkány szerint mindenki más módszerrel, s más tarifával dolgozik a rontáslevételnél. Nála 20 ezer forint alatt is lehet ilyen szolgáltatást kérni, de hallott olyanról is, aki több százezer forintot kért el az ügyfelétől.

Olvasóink írták

 • 9. Tücsök1229 2009. május 04. 14:18
  „Még idén februárban is folytatta a 32 éves csajszi!!De akkor már hiába lett bejelentve nem foglalkoztak vele!!
  De pénzt azt ugyan nem kapott sem ékszert csak egy jó nagy kizavarást!!”
 • 8. bgrozalia 2009. május 01. 18:23
  „Ha Kádár nem tudta őket kiemelni, ebből az általuk élt világból a sok nekik adott pénzzel, akkor a magántulajdonú társadalmi formában nem sikerülhet. Alul képzettek zöme, és sem tanulni , sem dolgozni sokan nem szeretnek. Nem a bőrük színe miatt van gondunk velük. Akik dolgoznak, azzal semmi bajunk, ha atrocitás éri őket sajnáljuk. De azt szeretnénk, hogy ne a gyerekeinknek kelljen el tartani őket, hisz nekik is vannak saját gyerekeik akikről gondoskodniuk kell.”
 • 7. anna 2009. április 28. 13:44
  „Milyen náció volt akit bepaliztak a cigány testvéreink, tán csak nem MAGYAROK? Lehet, hogy még gárda pártolótagok is? Lehet még lejjebb?”
 • 6. Sziti 2009. április 19. 22:18
  „Holnap meg beköszönt az ördög, hogy add ide a pénzedet, mert ha nem elviszem a lelkedet.
  Jó tanács: rúgd jól tökön.”
 • 5. spagetti 2009. április 19. 18:56
  „Aki ílyen hülye meg is érdemli, nem kellene tárgyalni semmit, nem Ök a bünösök!!!!”
 • 4. Sziti 2009. április 18. 21:19
  „Miben különböznek az igazi boszorkányok az álboszorkányoktól?”
 • 3. Sziti 2009. április 18. 21:14
  „Azt nem olvastam, hogy cigány nők az elkövetők.”
 • 2. dodó 2009. április 18. 20:57
  „Aki ennyire ostoba, és ennyire híján van egy kis óvatos rasszizmusnak, az csak röhejre érdemes!
  Más dolog, hogy ezeket a rafkós cigány nőket(?) a kapitányság alagsorában tárgyalás nélkül tarkón kellene lőni!”
 • 1. Sziti 2009. április 18. 16:43
  „Aki ilyesmiben hisz, megérdemli a sorsát.
  Ezek az átejtettek még csak nem is birkapásztorok akik még azt sem tudják, hogy nincs 54 ezer forintos bankjegy.
  Egyszerűen hihetetlen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magára maradt Ildikó és Patrik

Csongrád - Elvesztette Elvesztette a Legfelsőbb Bíróságon is a szentesi kórház ellen indított műhibapert Blázsik Ildikó, akinek Patrik fia négy éve nyílt gerinccel született. Tovább olvasom