Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Kiskapus bulik a Torokban

Csongrád - Szabálysértési eljárás indult a Körös-toroki Happy Day Hotel tulajdonosával szemben, mert megszegte az üdülőterület csendrendeletében rögzített nyitvatartási szabályokat.
Augusztus negyedik hétvégéjére korai zárórát írt elő a Körös-toroki csendrendelet, mégis 23-án, szombaton hajnalig tartott a buli a csongrádi üdülőterületen. A Happy Day Hotel zenés rendezvényeit szervező tulajdonos lapunk érdeklődésére elmondta, a helyi szabályozásnak megfelelően éjfélkor leállították a zenét, bezárták a szórakozóhelyet, majd néhány perc múlva újranyitották, és így folytatódhatott a mulatság.

– Mi betartottuk az előírásokat – utalt az üdülőterület rendeletére Szigeti Szabolcs. Abban ugyanis csak az szerepel, hogy a kijelölt csendes hétvégéken a Torok vendéglátói péntek és szombat este 24, vasárnap pedig 23 óráig tarthatnak nyitva. Vagyis az sehol nincs korlátozva, hogy mikor nyithat ki egy szolgáltató.

A hoteltulajdonos – aki nyár elején a csendes hétvégék eltörlése érdekében demonstrációt szervezett – számított rá, hogy eljárást kezdeményeznek ellene, de úgy véli, végre rendezni kell a toroki rendszertelenséget. Szerinte a vállalkozóknak és a vendégeknek is az az érdeke, hogy kiszámítható legyen az üdülőterület működése, márpedig a csendes hétvégék alaposan bekavarnak. A szórakozni és pihenni vágyók sem tudják, pontosan mikorra jelölték ki ezeket a napokat, ráadásul a csendrendelet jelentőségét veszti, ha magánházaknál, a mólokon ugyanúgy megy a buli akkor is, ha a büféknek éjfélkor be kell zárniuk.

Augusztus negyedik hétvégéjére korai zárórát írt elő a Körös-toroki csendrendelet, mégis 23-án, szombaton hajnalig tartott a buli a csongrádi üdülőterületen. Fotó: www.koros-torok.hu
Augusztus negyedik hétvégéjére korai zárórát írt elő a Körös-toroki csendrendelet, mégis 23-án, szombaton hajnalig tartott a buli a csongrádi üdülőterületen. Fotó: www.koros-torok.hu

Szigeti Szabolcs azt sem érti, hogy – ha neki csendben kell maradnia – a kempingre, ahol gólyatábort és zajos bulit rendeztek, miért nem vonatkoznak a szabályok.

30 ezres bírság

Érdekes módon a Körös-toroki üdülőterület rendjét szabályzó rendeletben nem említik külön, mekkora bírsággal büntethető az, aki figyelmen kívül hagyja a korai zárórát. A pénzbírság összegével foglalkozó szakasz több paragrafus esetében 30 ezer forintban maximalizálja a büntetést, de ezek között nem szerepel a nyitva tartásról szóló paragrafus. A város környezetvédelmi rendeletében is 30 ezer forint a legmagasabb kiszabható bírság.

– A kiszabható bírság maximumát fogom javasolni ebben az esetben – nyilatkozta lapunknak Bedő Tamás. A csongrádi polgármester elismerte, a környezetvédelmi rendeletben rögzített zajvédelmi előírások alól felmentést adott a kempingben megtartott gólyatábor résztvevőinek. Azért döntött így, mert még a csendrendelet elfogadása előtt megkezdődött a tábor szervezése, lekötötték a szálláshelyeket, a szervezők pedig kérelemmel fordultak hozzá. Bedő szerint ez lenne a követendő példa a jogsértők számára is, mert úgy nem lehet együttgondolkodni a Körös-torok kérdéskörében, hogy az érdekeltek nem tartják be a vonatkozó rendelkezéseket.

– Még nem érkezett meg a feljelentés a rendőrségtől – tájékoztatta lapunkat Berkes István. A csongrádi jegyzőnek is felvetettük a csendrendelet fentebb említett joghézagát. Leszögezte, ő ezzel a jogértelmezéssel még nem foglalkozott, de nevetségesnek tűnik neki a megközelítés. Berkes István hozzátette, ha szükséges, pontosítanak a nyitva tartást szabályozó szakaszon. Arra a kérdésre viszont nem tudott tegnap érdemi választ adni, hogy mekkora összeget is jelent a polgármester által javasolt maximális bírság.

Olvasóink írták

 • 7. hank 2008. szeptember 13. 22:26
  „Nép: nem is adnak el. Egyszerű a képlet. 18-on felüli megveszi a 18-on alulinak. Ennyi.”
 • 6. nép 2008. szeptember 07. 00:47
  „Jó biznisz az üditöital az átlag életkort elnézve a képen szeszt nemis ihattak”
 • 5. Kuci 2008. szeptember 03. 17:54
  „Tisztelt Mamus !

  A nyaralóm után , Én idegenforgalmi adót fizetek , pedig nem tudom élvezni mert az ÖNKORMÁNYZATI rendezvények rendszerint nagyzajszintel járnak ( lásd gólya tábor ) Ez van a csekken idegenforgalmi adó . S a sarkomom van a söröstorok nevű vendéglátó hely aminek a zajszintje még sosem zavart , s más bulikon is csak szépen szólt az ember ( nem vittem magammal zsirba pálinkát ) s rendben volt minden . Örülök Varga úr hozzá szólásának már azt hittem a kormány embere s ennek a pártkatonának barátja . S a jegyzővel tényleg gondokvannak ha már a hívatalban sem tud fegyelmet tartani !! De hát a régi rendszerből maradt hibák egyszer majd csak ki kopnak , csak ez nekünk sokba kerül . S hallom mikor mondja a biráló képviselőknek , neked itt négy éved van nekem meg nyugdijjas állásom .!! Csakhogy ennyi hibával már a tevének is három pupja lenne ...... Bedő meg úgylátszik követi kenyéradó gazdája példáját s a hatalomért mindent . Ő egy igazi PÁRT KATONA . Aki tudja a parancsot meg....... lehet ! Üdv mindenkinek s remélem a következő szavazáson lessz kik közül választani nem csak a színváltók állnak sorba hanem lesznek új hiteles EMBERK CSONGRÁDÉRT , az ORSZÁGÉRT !!!!”
 • 4. VARGA ÁDÁM 2008. szeptember 03. 10:45
  „Érdekes ezt látni, hogy szabálysértési eljárás indult. Nem is volt szabálysértés! Így Berkes István jegyző úr várhatja a feljelentést (amit ott be sem fejezett az intézkedő rendőrnő és elment), és még Ő tartja nevetségesnek a megközelítést? Véleményem szerint pedig Ő maga a nevetséges, aki jegyző létére nem veszi észre az Önkormányzat rendeleteinek hiányosságait amikor ezért kapja nem kevés fizetését. Ha az értelmes, gyakorló jogászok közé tartozna akkor tudná, hogy igen komoly perek ilyeneken dőlnek el. (egyátalán alkalmas erre a munkára?) A hely rendben elcsendesedett 24 órakor. Vasárnap pedig kinyitott 0 óra 2 perckor. Pontosítanak a nyitva tartást szabályzó szakaszon? Esetleg a képviselő testület! Nem? Ugyanis a testület hozta ezt a rendeletet, a Jegyzőnek figyelmeztetni kellett volna a joghézagra. Vagy Berkes úr már egybe forrta magát a testülettel?
  Bedő Tamás Polgármestertől nem várt mást senki. Sokunk véleménye szerint gyűlöli a bulizókat és a bulit tartókat még jobban (kivéve a kempinget, arra is biztos meg van az oka). Ez abból is kikövetkeztethető, hogy ha rendezvény van a kempingben akkor csak oda ad felmentést, nem pedig az egész Körösre, pedig a zaj ugyan akkora. Bosszantja, hogy nem fizetnek annyit a vállalkozók a városnak amennyit Ő maga szeretne. A kiszabható bírság maximumát fogja javasolni? De mire? Gratulálok! Bedő úr! Milyen erkölcsi alapja van az ilyen kijelentésre? Annyi, hogy a 2008-06-27-i ülésen megszavazta a testület, hogy a Polgármester két héten belül kössön megállapodást a Körösön működő vállalkozókkal. Össze is hívta őket, el is mentek, de tudomásom szerint semmilyen megállapodás nem született, csak a pénzért tarhált Bedő Tamás Polgármester úr. Ez milyen jogkövető magatartás? Hol a megállapodás?
  Van még egy bulilehetőséges hézag a rendeletben csendes hétvégére amit csak én tudok még egyenlőre, a Jegyző úr úgysem fogja észre venni. Reméljük nem lesz rá sosem szükség és nem lesz jövőre egy csendes szombat este sem.

  Megígérem mindenkinek aki tudja mi az az érzés amit csak a Körös adhat, akinek a legszebb buliélményei eszébe szoktak jutni télen, aki egész évben várja, hogy mikor lesz már a nyitóbuli a Tiszán, hogy: NEM ADJUK FEL! MINDENT MEG FOGUNK TENNI AMI CSAK TŐLÜNK TELIK! CÉL: A MINDEN SZOMBAT LEGYEN BULI. 6 NAP CSENDES EGY NAP HANGOS.”
 • 3. hank 2008. szeptember 03. 09:24
  „Szerintem itt már régen nem a Torokról szól a rendelet. A maximum bírság akkor szokott járni ha jelentősen megsértik a rendeletet. A buli alig hallatszott el a kempingig, ezt direkt megnéztem. A szemetet is eltakarították szerintem. Itt a polgármester/jegyző és a vállalkozók ellentétéről van szó, amit a képviselőtestületnek kell tisztáznia sűrgősen, mielőt a város látja a kárát! M”
 • 2. mamus 2008. szeptember 03. 09:02
  „Kedves Kuci,
  Ha jól tudom az idegenforgalmi adót a szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák után kell fizetni.”
 • 1. Kuci 2008. szeptember 03. 07:33
  „Büntetni bírságolni tudnak ! A Idegenforgalmi adót megkeresik a válalkozón de hogy ha nem tudja mergtermelni . Mert korlátozák . Ezek az okos hivatalnokok”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszüntetik Csongrádon az Idegenforgalmi Kft.-t

Csongrád - Megszünteti az Idegenforgalmi Kft.-t tulajdonosa, a csongrádi önkormányzat: jövő évtől a… Tovább olvasom