Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Kivágják a platánokat, hogy ne legyen több biciklis baleset: az ügyben kommentháború alakult ki

Csongrád - Van olyan helyi lakos, aki egyetlen fát sem vágatna ki Csongrádon. Van, aki meghajol az érvek előtt. Kommentháború alakult ki az interneten a platánok védelmében.
Ahogy arra előre számítani lehetett: nagyon heves internetes vita alakult ki amiatt, hogy a csongrádi önkormányzat ki akar vágatni néhány platánfát. Megírtuk: a Fő utcán nagyon sok kerékpáros baleset történik, segítséget kértek a rendőrségtől, minden lehetőséget számba vettek, de pár kereszteződésben nem látnak más megoldást (2018. január 26.: Megelégelték a sok balesetet, kivágják a platánokat). Van, aki érzelmi alapon száll vitába a kérdéssel, mások maradnak a racionalitás talaján, foglalt állást Bedő Tamás polgármester.

– A Fő utcán 250 platán áll, ebből most már nem is 3-4-et, csak kettőt akarunk kivágni. Illetve ezeket sem biztosan, csak legvégső esetben. Az elmúlt napokban ugyanis sok jó ötletet, javaslatot kaptunk. Ezeket előbb mind megvizsgáljuk. Az tény, másként közelít a kérdéshez, akinek már szenvedett valaki balesetet a családjából, és megint másként, aki mondjuk egy másik településen élve, távolról ítéli meg a csongrádi helyzetet. Azt pedig érdekes módon soha nem követi kommentháború, amikor fákat ültetünk, mint például a közelmúltban a Bökényben, összesen negyvenet – összegezte.
Platán a Feketevárnál. Az önkormányzat tudni szeretné, melyik fának beteg a belseje. A környezetvédők pályázati pénzből vennének egy műszert, hogy ˝belelássanak˝. Fotó: Králik Emese

Leszögezte: minden csongrádi szereti a fákat, indokolatlanul egyet sem vennének ki. Ugyanakkor rámutatott: évente számtalan vágási kérelmet nyújtanak be hozzájuk a lakosok. – Ez mintha azt jelentené: „az én házam előtt zavar a fa, de máshol nem akarom, hogy kivágják". A dolog másik aspektusa, hogy a klímaváltozás miatt is fel kell arra készülni, a megszokott növények, így a platán, a gesztenye, a puszpáng nem bírják a forró nyarakat, az új kórokozókat. Ezeket lassan újfajta növényekkel kell pótolni – mondta Bedő Tamás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

60 család között osztják szét Csongrádon a tűzifát

Ma megérkezik Csongrádra az a tűzifa, amelyre a város még tavaly tavasszal jelentette be igényét. Tovább olvasom