Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Kivár a Tesco Csongrádon

Csongrád - 3000 négyzetméteres áruházat terveztek, de lehet, hogy csak 1000 négyzetméteres üzletet nyit Csongrádon a Tesco. A multinacionális cég idén már biztosan nem épít a Tisza-parti városban, szentesi áruházánál pedig felülvizsgálja a 24 órás nyitva tartást.
Információink szerint Csongrádon és Szentesen is visszább vesz a lendületből a Tesco. A multinacionális társaság korábban többször megerősítette azt a hírt, hogy áruházat szeretne nyitni Csongrádon. Az épülőfélben lévő elkerülő út északi végén, a félegyházi útnál ötágú körforgalmi csomópontot alakítanak ki, oda tervezték ugyanis a nettó 3000 négyzetméteres üzletet, ami 120 embernek adna munkát. A 451-es főút új szakaszának jövő ilyenkorra kell elkészülnie, de az egyre inkább kérdéses, hogy melléépít-e üzletet a Tesco. Lapunk úgy értesült: az áruházlánc a városközpontokban is teret, piacot szeretne nyerni, ezért kisebb, 1000 négyzetméteres üzletek nyitását fontolgatja országszerte, így Csongrádon is.

– Idén már biztosan nem ruházunk be Csongrádon, a jövő évi fejlesztési tervekről pedig később határoz a társaság – nyilatkozta lapunknak Hackl Mónika. A Tesco szóvivője hozzátette, a hosszú távú tervek között szerepel csongrádi üzletnyitás, de a döntést több körülmény is befolyásolhatja. Például az is, hogy miként teljesít a szomszédvár áruháza, a szentesi Tesco.

Szentesen felülvizsgálják az éjjel-nappali nyitva tartást Fotó: Tésik Attila
Szentesen felülvizsgálják az éjjel-nappali nyitva tartást.
Fotó: Tésik Attila

A szóvivő megerősítette azon információinkat, miszerint felülvizsgálják a 24 órás nyitva tartást Szentesen. Ha nem kifizetődő az éjjel-nappali kereskedelem, ez néhány hónapon belül eldől, éjszakára bezárják az áruházat. Hackl Mónika szerint mindez nem eredményezne jelentős létszámleépítést, csupán az árufeltöltést kellene másképp megoldaniuk.

Olvasóink írták

 • 2. csucsu2 2009. július 07. 11:24
  „Kedves faQtya!

  Ugye nem képzeli komolyan, hogy olyan ember, aki meg meri húzni azt, amitől az útépítés csúszik rendelkezik olyan fajta lelkiismerettel, ami zavarná az alvását. Bár a kérdés alapján hiszem, hogy Ön (és én is) úgy gondolja, hogy ilyen fajta ember nincs is, sajnos van.
  Az időrend az nagyon bonyolult dolog, de lehet, hogy ez egy szerkesztőségi játék, találd meg azt, amihez írni akarsz. Nyilván ez is az olvasók szellemi tevékenységét frissen tartó szándék.

  De azért programozónak, hátha hasznos lesz: ORDER BY publikalas_datuma DESC.”
 • 1. faQtya 2009. július 03. 21:31
  „Ha jól tudom, eredetileg az áruház az elkerülő út átadásával együtt nyílt volna meg.
  Szóval, visszakanyarodva a témához: "kedves" beruházást hátráltató képviselőnk hogy alszik, 120 munkahely lehetősének elszalasztásával ??

  ui.: mikor lesz már képes (hajlandó) a szerkesztőség a cikkeket időrendben közzétenni???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A csongrádi Balogh Panka zenél, rajzol, és még színötös is

Csongrád - A csongrádi Balogh Panka nyertes képein Jónás, a cet és ufógyerekek is láthatók. A… Tovább olvasom