Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Kívül-belül megújul a csongrádi bíróság

A tervezettnél gyorsabban halad a csongrádi bíróság felújítása, amelyre közel kétszázmillió forintot fordítanak. A pincét kibővítették, a tetőszerkezet elöregedett részeit már elbontották a munkások. A kivert belső válaszfalak helyett újak épülnek, az udvar burkolata és a patinás épület homlokzata is megújul.
A belső tér átalakítása és a tetőzet rekonstrukciója mellett az udvart és a homlokzatot is felújítják Fotó: Tésik Attila
Januárban láttak hozzá a közbeszerzési eljáráson nyertes Ferroép Rt. szakemberei a csongrádi Szentháromság téren az egyik legimpozánsabb épület, a régi-új városi bíróság felújításához. A rekonstrukció április elején ért a leglátványosabb szakaszához: a főgerendákon kívül teljesen lebontották a tetőszerkezetet, új cserépléceket helyeztek föl, most következik a palaborítás helyébe lépő cserepek elhelyezése, valamint a bádogos munka.

Józsa László építésvezető érdeklődésünkre elmondta: a kivitelezés felgyorsítására azért volt szükség, mert a munkálatok során kiderült, hogy a homlokzatot nem lehet foltokban felújítani, csak egészében. Ez természetesen pluszköltségekkel jár, ezért a Csongrádi Városi Bíróság elkülönített keretének terhére megtoldották az eredetileg 178 milliós beruházási összeget. Ettől függetlenül az átadás határideje nem módosult, a Ferroépnek augusztus végére kell befejezni a munkát.

A nyílászárókat is modernizálják, a régiek helyébe új külső szárnyak kerülnek, a belsőket pedig felújítják. A belső teret, ahol szinte az összes régi válaszfalat kibontották, a mai kor igényeinek megfelelően átépítik, és új ajtókat szerelnek föl.

Az irattár a pincébe költözik. Az udvaron új térköveket raknak le, a bejárat a kovácsoltvas kapu tartóoszlopaival együtt újul meg a nyár végéig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyrét: Nincs szó kitelepítésről

A múlt heti előrejelzéseknél jóval magasabban fog tetőzni a Tisza Csongrádnál, a Nagyrétben élők… Tovább olvasom