Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 1°C | 7°C Még több cikk.

Koncepció nélkül vág neki Csongrád 2009-nek

Csongrád - Költségvetési koncepció nélkül vág neki a 2009-es büdzsé kidolgozásának a csongrádi önkormányzat, miután a képviselők többsége nem támogatta a tervezet elfogadását. Saját tiszteletdíjuk csökkentéséről sem döntöttek, pedig több javaslat is felmerült.
Csongrádon csökkentenék a helyi iparűzési adó mértékét 2010-től – hangzott el a képviselő-testület tegnapi ülésén, ahol három órán át vitáztak a település jövő évi költségvetési koncepciójáról. A pénzügyi bizottság azt javasolta, hogy kincstári rendszerben működtessék az intézményeket, mert akkor megelőzhetőek lennének a túlköltések. A szocialisták részéről Fábián György kijelentette, a sporttól nem szabadna pénzt elvonni. Csatlakozott hozzá Ternai László, aki úgy vélte, a tervezet legjobb javaslata, hogy a városvezetői juttatásokat csökkentsék. Kurucz Ferenc védelmébe vette a városgondnokságot, hogy ne fogják vissza az intézmény önkormányzati támogatását, különben nem lehet elvárni, hogy rend és tisztaság legyen a közterületeken.

– Legyengült ország legyengült városa lettünk, és behozhatatlan hátrányba kerültünk – fogalmazott Murányi László. Többen megjegyezték, hogy a beruházás ösztönzésére szánt 15 milliós keret létrehozásától nem lehet azt várni, hogy javul a foglalkoztatottság, a reális cél inkább az, hogy a munkahelyeket megőrizzék Csongrádon. Kiss Péter arra emlékeztetett, hogy nincsen ingyen ebéd, ezért jól át kell gondolni a feladatellátást, és olyan „szent teheneket" is górcső alá kell venni, mint a hivatali apparátus.

Fábián György azt kérte, hogy a városi rendezvényeken szerényebb állófogadások legyenek, Havasi Jánosné pedig azt indítványozta, hogy a képviselői juttatásokat 20 százalékkal csökkentsék. Ezen is túltett Tarr Ágnes javaslata, amely arról szólt, hogy a választott tisztségviselők – országgyűlési és önkormányzati képviselők – társadalmi munkában lássák el feladatukat, és ezt terjesszék föl a parlament elé. Bedő Tamás polgármester erre azt felelte, nem támogatja a felvetést, mert az idő szorít, most kell visszafogni a kiadásokat.

A sort Nagypál Sándor folytatta, aki azt mondta, ha a polgármester illetményét felére csökkentik, a képviselői díjakat is felezhetik. Sem Tarr Ágnes, sem Havasiné javaslata nem kapta meg a többséget, s végül magát a koncepciót sem fogadta el a testület.

Olvasóink írták

  • 2. Manyi61 2008. november 30. 18:49
    „Szormorú ez! Nagyon szomorú!
    Feltételelezm, hogy a jegyző úr figyelmeztette a tisztelt képviselőket, hogy törvénysértést követtek el. A Közigazgatási Hivatal törvényességi kifogást fog emelni. Bizonyára azt is tudják a tisztelt képviselők, hogy a koncepció elfogadásának ideje: november 30.”
  • 1. keletaru 2008. november 29. 18:09
    „Ugyan már , nem kell a kábítás eddig is felelőségnélkűl dolgoztak ! S mint látjuk most sem tudtak a közjavára cselekedni ( állítólag időhiányban ) S a régen ott ülők is felkelhetnének ! Mert igencsak sokat dolgoztak ezért a fejlődésért , felelőséggel ! ( Röhej ) Most meg ossztják az észt , remélem ezek a " színváltók " egyszer eltünnek a rendeszerből ! ( mint látjuk magas nyugdijal ) Javaslom a Lengyel példát ,igaz az fájdalmas lenne itt !Azt csökkenteni ami nincs az is félre vezetés , mert lassan működő vállalkozás sem lessz itt. Fábián s Bedő bizonyított az Öszödi beszéd óta , nekik nem a választók számítanak " pártkatonák " ! Jó lenne ha tudnánk hová lettek a kötvények befektetve ! Mert ezért is Csongrád felelős ! Nem pedig akik elköltik ! Koncepció , mi...... ha ha . Azt sem tudják mit jelent ( mint a háromszín a nemzeti lobogóban , akkor nem így viselkednének ha tudnák ) le írjam ...... Üdv Kuci”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leárulózták a csongrádi alpolgármestert

Csongrád - Gyovai Gáspár is tehet arról, hogy Bokros önállósodni szeretne – derült ki a városrész leválásáról tartott csongrádi fórumon. Tovább olvasom