Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Körös-toroki napok: emelték a tétet

Csongrád - Kérdésessé vált a jövő évi Körös-toroki napok megrendezése. A dzsemborit szervező cég háromszor annyi támogatást szeretne kapni, mint idén, különben nem vállalja a rendezést. A csongrádi önkormányzat szűkös lehetőségei miatt nem tud ennyit adni, ezért lehet, hogy új rendezvényszervező partnert keres.
Korai volt a csongrádiak öröme, mikor augusztusban úgy remélték, most már kipipálható a Körös-toroki napok kérdése, hiszen minden eddiginél színvonalasabb zenei fesztivált rendezett a Hungesszencia Kft. Lapunkban is megírtuk, hogy csupán a szervező cég fanyalgott a négynapos dzsembori után. Számukra veszteséges volt ez a vállalkozás, de ezt befektetésnek tekintették. Most viszont benyújtanák a számlát.

A szervezői igényekről pénteki ülésén tárgyalt Csongrád képviselő-testülete. A témához készült tájékoztató szerint vásárolt szolgáltatások és rendelkezésre állás formájában mintegy másfél millió forint támogatást biztosított az önkormányzat, az üdülőterület vállalkozói pedig 200 ezer forinttal járultak hozzá a 35 ezer látogatót vonzó programsorozat költségeihez. Az ön kormányzat szűkös pénzügyi lehetőségeire hivatkozva úgy foglalt állást, hogy nem áll módjában megnövelni a támogatás összegét, ezért további tárgyalásokra lesz szükség a felek között. Amennyiben eredménytelenül zárulnak az egyeztetések, más rendezvényszervező céggel venné fel a kapcsolatot a városvezetés, hogy 2009-ben is legyenek Körös-toroki napok.

– Mi megmutattuk, hogy nem a levegőbe beszélünk. Ahhoz, hogy folytassuk, az ideinél jóval több támogatásra lesz szükségünk – mondta lapunknak Sávai Tamás. A Hungesszencia Kft. számításai szerint 3 milliós városi és egymilliós vállalkozói segítséggel is mindössze kétnapos happeninget lehetne tartani 2009-ben az üdülőterületen. Az ügyvezető szerint ebből az összegből nem engedhetnek: egyrészt a megtérülés, másrészt a színvonal megtartása miatt. Emellett azt kéri a cég, hogy a mentőket, a rendőröket és tűzoltókat is a város biztosítsa arra a néhány napra.

Sávai Tamás hozzátette, nem feltétlen önkormányzati költségvetésből remélnek 3 milliós támogatást, számukra az is megfelelne, ha a városvezetés latba vetné kapcsolatait, hogy szponzorokat találjanak Csongrád legnépszerűbb rendezvényének. Alternatív megoldásként felvetődött ugyan, hogy fizetőssé válhatna a Körös-toroki napok, de a terület sajátos fekvése miatt ez kivitelezhetetlen, és az ingyenesség hagyományát is felrúgnák ezzel a változtatással. A Hungesszencia Kft. ügyvezetője megjegyezte, az idei tapasztalatok alapján indokolt volna, hogy más városi rendezvények támogatását és időzítését is átgondolják Csongrádon.

Olvasóink írták

 • 5. zombor 2008. december 02. 20:48
  „VÁLLALOM! Mármint a szervezést...1 milla-számla nélkül-és mki jól jár, az ideit messze fölül múlnánk még ennyiből is!!! Na....???”
 • 4. VargaÁdám 2008. december 02. 17:08
  „Valami bűzlik a szervező számoló gépével!
  Az elmúlt körös toroki napokra kaptak 1,5 milliót a várostól, 200 ezret a vállalkozóktól, és a Polgármester úrnak írt levelükben 2 milliós veszteséget írtak. Ha ezt a három számot összeadjuk: 3,7 millió volt a költségvetés a négy napos rendezvényre (feltéve ha hihetünk nekik). A következő Körös-napokra pedig 4 milliót kérnének egy kétnapos vacakért. Ennyit azért nem romlott a forint, ugyanis ez 216%-a lenne a tavaji költségvetésnek.
  Szerintem az Önkormányzat bölcsen döntött, hogy más szervező után néz. A tavaji pozitíz tapasztalok alapján kell kiírni rá egy pályázatot.
  Annyit még azért hozzátennék, hogy Sávai úrnak nem a napok után kellett volna pénzért tarhálni a vállalkozókat, pláne miután a Polgármerster úrtól elhangzott nem egy médiában, hogy a vállalkozók nem támogatták a rendezvényt!”
 • 3. keletaru 2008. december 02. 07:08
  „Érdekes a képviselői juttatások megnyírbálása nem ilyan sikeres , az sosincs veszélyben ! De mint látjuk igen nagy fejlődésbe taszították a FALU-t meg érdemlik ! Eladni , kivetni , beszedni , büntettni , felélni ! Termelni hozzáadni azt nem tudnak ! Ez csak egy vélemény nem kell vele egyett érteni ( még mi előtt valaki megint magára venné ! )”
 • 2. huuu 2008. december 01. 22:59
  „Jáááj, legyen már Körös-napok!!! Ezt várjuk egész évben!!:(”
 • 1. izek 2008. december 01. 18:38
  „Kíváncsi vagyok, mi lesz ebből... Tippelni már nem akarok...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koncepció nélkül vág neki Csongrád 2009-nek

Csongrád - Költségvetési koncepció nélkül vág neki a 2009-es büdzsé kidolgozásának a csongrádi… Tovább olvasom