Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Közeleg a laptopkor Csongrádon

Csongrád - Egy kölcsön laptop megmozgatta a csongrádi képviselő-testület fantáziáját, így megtörténhet az, ami 2006 őszén még megdöbbentette a városházán többségben lévő jobboldali frakciók egyes tagjait.
Egy kölcsön laptop megmozgatta a csongrádi képviselő-testület fantáziáját, így megtörténhet az, ami 2006 őszén még megdöbbentette a városházán többségben lévő jobboldali frakciók egyes tagjait: tiszteletdíjukból vennének laptopot maguknak a városatyák. A grémium korelnökének még mobiltelefonja sincsen, de egy ilyen beruházást ő is támogatna.

Nagypál Sándort 2006 októberében még megdöbbentette az a baloldalról érkező felvetés, hogy a költséghatékonyság érdekében elektronikus úton kellene kézbesíteni a csongrádi önkormányzat testületi anyagait, ezért nemet is mondott a laptopvásárlási javaslatra, s helyette inkább néhány tank benzint kért, hogy még többször felkereshesse választóit. A képviselő hozzáállása mára akkora fordulatot vett, hogy a múlt pénteki ülésen már hordozható számítógéppel jelent meg, bekapcsolni azonban még nem akarta.

Nagypál Sándor egyelőre csak hordozza kölcsön laptopját, használni pedig akkor fogja, ha a szocialisták is monitorra váltanak. Fotó: Bíró Dániel
Nagypál Sándor egyelőre csak hordozza kölcsön laptopját, használni pedig akkor fogja, ha a szocialisták is monitorra váltanak. Fotó: Bíró Dániel

Kölcsönbe kaptam, s bevallom, egyelőre nem is értek hozzá, de az unokám majd megtanít használni – mondta lapunknak Nagypál Sándor, aki szerint most már a szocialistákon a sor, hogy bizonyítsák, tényleg elhivatottak ebben az ügyben. A képviselő hozzátette, nem a város pénzét kell erre fordítani, hanem mindenkinek saját költségén kellene beruháznia. A jobboldalon a többségnek már van laptopja, és Nagypál szerint Murányi László is be fog állni a sorba annak ellenére, hogy idáig ő nagyon idegenkedett ettől a dologtól.

Vicces volt képviselőtársunk bemutatója, de úgy tűnik, ezzel az előadással újabb lendületet vett korábbi kezdeményezésünk – kommentálta a történteket Somogyi Árpád. A szocialisták frakcióvezetője szerint megfontolandó az ötlet, hogy akiknek még nincs laptopja, tiszteletdíjukból vásároljanak maguknak, de lehetőleg együtt, mert akkor kedvezményesebb áron lehetne hozzájutni az eszközökhöz.

Az önkormányzat korelnöke is támogatja fejlesztést. Fotó: Bíró Dániel
Az önkormányzat korelnöke is támogatja fejlesztést.
Fotó: Bíró Dániel

A választott grémium korelnöke, Ternai László, aki a testület legmaradibb tagjának tartja magát, azt mondta lapunk érdeklődésére, hogy neki még mobiltelefonja sincsen, de egy ilyen javaslatot mindenképpen támogatni fog. Persze csak akkor, ha nem az önkormányzat pénzét használják föl erre a célra, hanem mindenki a saját kasszájából áldoz rá. Döntés május végén születhet az ügyben.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a holnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Olvasóink írták

 • 6. bruhaha 2008. május 28. 15:49
  „ha jól értem:
  elvitte magával a kölcsönlaptopot,
  kihivta a délvilágot (vagy ők véletlenül épp arra jártak),
  izibe lefényképeztette magát,

  ...de nem kapcsolta be????

  gyerekek, ez nagyon rossz!!!”
 • 5. n-orbi 2008. május 07. 10:26
  „Szomorú, hogy ezídőtájt csongrád városa olyan képviselőket választ akiknek idegen az elektronikus ügyintézés és az a munkájukat se tudják ilyen formán végezni. Mit lehet tőlök várni, ha ennek a technikának az elsajátítására sem akarnak időt és energiát fordítani. Még mindíg a talaicskánál és a lapátnál tartanak mint százötven éve, és nem csak az eszközhasználatban.”
 • 4. komcsika 2008. május 05. 13:44
  „Ez oszt igén. Rajta van a helyesírás ellenőrző progrom is, még a réndszámra kacsintó kaméra is, lész plecsni az biztos, még dícsíret
  még lóvé.”
 • 3. Kuci 2008. május 03. 10:13
  „S ennek van hír értéke ? Más értelmes nem történt a faluban ?!”
 • 2. Csípős 2008. május 02. 21:34
  „Látszik, hogy mennyire értelmes ember lehet! Olyan mint Pista bá!
  Pista bá:
  http://youtube.com/watch?v=zjWoCVXd0Yc”
 • 1. a gipsz 2008. május 02. 14:45
  „Lap? topp? hmm... Inteli? gencia? hmm...hümm?

  Legalább kölcsön kérte, és nem a várost fejte meg, vagy kit?.

  18 loptopot Csongrád mindig is kibírt, igaz, hogy fogyton fogy.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádi gasztromajális 32 társasággal

Csongrád - Harminckét társaság nevezett be a harmadik csongrádi gasztromániára, amit tegnap… Tovább olvasom