Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Külföldön is reklámozzák a Tisza-gáton készülő kerékpárutat

Az utrechti és a stuttgarti idegenforgalmi kiállításon is népszerűsítették a tavasszal épülő Csongrád–Szentes kerékpárutat. A biciklivel járó hollandok érdeklődnek a Dél-Alföld iránt, a németek viszont egyelőre még mindig Budapestet és a Balatont tekintik első számú célpontjuknak. A fővárosi egyesület szerint Csongrád mintatelepülésnek számít a kerékpárturizmusban.
Szentesen már elkészült a kerékpárút városi szakasza – a Tisza-gáton tavasszal kezdik a munkát a kivitelezők. Fotó: Tésik Attila
Habár az első kapavágás még odébb van, a csongrádi önkormányzat nem vár a Tisza-gáton épülő kerékpárút és az abban rejlő turisztikai lehetőségek népszerűsítésével. A múlt héten Hollandiában és Németországban is idegenforgalmi kiállításon képviseltette magát a település. A felkínált prospektusokon, zsebtérképeken és a kistérséget bemutató kiadványon kívül a jelenlévő szakemberektől is tájékozódhatnak a leendő vendégek.

Az önkormányzat munkatársa, Szántai Szilvia lapunknak elmondta, mindkét helyszínen meghaladta a százezret a látogatók száma, az érdeklődés Utrechtben jóval nagyobb volt, hiszen a hollandok előszeretettel vesznek részt olyan egyéni utazásokon, ahol a kerékpár-, illetve a naturturizmusra is lehetőség nyílik. A németek körében még mindig előnyt élvez Budapest és a Balaton, de egyre többen keresik a magas színvonalú termálfürdőket is. Szántai Szilvia szerint jó, hogy a Tisza-parti város mellett Szentes is képviselteti magát a rangos kiállításokon.

A több száz milliós beruházás, melynek révén közvetlen kerékpárút-összeköttetés lesz nyárra Csongrád és Szentes között, a túraszervezők figyelmét is felkeltette. Buzás Károly, a fővárosi Tuti Egyesület vezetője elmondta, családi tábort és kerékpáros túrát is szerveznek augusztusban Csongrádra. A Eurovelo, vagyis az európai kerékpáros vándorúthálózat 11-es vonalának egyik legjobban kiépített szakasza lesz a Tisza menti bicikliút, és mivel a folyó mindkét partján tekerhetnek a turisták, több programot is lehet szervezni. – Csongrád mintatelepülésnek számít a kerékpárturizmusban. A városban bicikliszerviz és kölcsönző is működik, a túrázáshoz az infrastruktúra részben már adott, de nyárra teljesen kiépül, és megfelelő szálláshely is akad a környékben – fogalmazott elismerően Buzás Károly.

A kivitelezési munkálatok a csongrádi oldalon az árhullám levonulása után kezdődnek. A közbeszerzési eljáráson nyertes Vakond Kft.-nek június 30-áig kell megépítenie a fahíd és a közúti Tisza-híd közötti, közel hét kilométer hosszú kerékpárutat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mecénási díjakat adnak át Csongrádon

A kultúra napi rendezvények sora pénteken 10 órakor megkezdődött Csongrádon: a művelődési központ… Tovább olvasom