Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Leletmentés után kapavágás Felgyőn

Egy lelettároló építésével kezdődik Csongrádon a homokhátsági hulladékgazdálkodási rendszer kialakítása. A kivitelezővel tegnap írt alá szerződést Bedő Tamás polgármester, a 82 dél-alföldi települést tömörítő konzorcium képviseletében. A felgyői hulladékkezelő központ építése tavasszal kezdődik.
A homokhátsági hulladékgazdálkodási rendszer építési munkáinak első fázisáról írtak alá szerződést tegnap Csongrádon. Gombos Andrásnak, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium politikai államtitkárának jelenlétében a 82 települést tömörítő társulás részéről Bedő Tamás polgármester, míg a közbeszerzési eljáráson nyertes Mota-Engil Magyarország Rt. képviseletében Cesar Correia gazdasági igazgató írta alá a megállapodást, amely szerint 19 hónap múlva elkészül a felgyői és a kiskunhalasi hulladékkezelő központ. Az építő portugál társaság utóbbi helyszínen kezdi meg először a munkát, Felgyőn a terület régészeti feltárása az első lépés. A leletek tárolásához egy raktárt kell építenie Csongrádon a Mota-Engilnek. A kivitelező a leletmentést követően, várhatóan tavasszal foghat hozzá a felgyői munkákhoz.

A tizenegymilliárdos beruházás – melynek csupán egyik szelete a lerakóépítés – következő állomása a tizenhárom hulladékudvar kialakításáról szóló közbeszerzési eljárás kiírása lesz, amire egy hónap múlva kerül sor. Az unió által 75, és az állam által 15 százalékban támogatott projekt eredményeképpen az érintett településeken a jelenlegi tízszeresére emelkedhet a szelektív hulladékgyűjtés aránya.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzre vár a Tüskevár-stáb

Napokon belől eldől, áprilisban elkészülhetnek-e a Csongrádon forgatott Tüskevár című film hiányzó… Tovább olvasom