Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Leszavazta az alpolgármestert a csongrádi testület

Csongrád - Gyovai Gáspár alulmaradt a bokrosi útfelújításról kezdeményezett vitában a csongrádi önkormányzat csütörtöki tanácskozásán. A képviselők háromszorosára emelték pártirodáik bérleti díját. Az viszont még nem derült ki számukra sem, végül mennyibe fog kerülni a városnak az ifjúsági ház felújítása. A leendő üzemeltető ugyanis kártérítésízű kéréssel állt elő.
Hiába volt korábban többkörös egyeztetés a tervezett csongrádi útfelújításokról, a képviselő-testület tegnapi rendkívüli ülésén megint erről vitáztak. Murányi László azt feszegette, miért nem fér bele a Bihari utca 70 méteres szakasza a pályázatba, miközben a még jó állapotban lévő, betonozott utcarészt, illetve az alsóvárosiak által alig használt Vadnai utcát 300 méteren leaszfaltoznák. Bedő Tamás válaszában emlékeztetett, hogy egybefüggő felületekre lehet pályázni. Végül abban maradtak a felek, hogy a kivitelezés során megpróbálják a kérdéses szakaszt is leburkolni. Gyovai Gáspár azt kérte, hogy 8 helyett 12 milliós értékben újítsák föl a bokrosi Árpád vezér útját. A polgármester figyelmeztetett, a további módosítások miatt félő, hogy a pályázatra előkészített fejlesztések is elmaradnak, mert nem lesz idő az új ötletek kidolgozására. Fábián György megjegyezte, érti, miért kardoskodik annyira most az alpolgármester, de annál a bokrosi útnál sokkal rosszabb állapotban vannak egyes csongrádi utak. A testület végül az eredeti javaslatot fogadta el.

Először 2007 nyarára ígérték a csongrádi ifjúsági ház felújításának befejezését. Eddig 39 millió forintot költött rá a város Fotó: Tésik Attila
Először 2007 nyarára ígérték a csongrádi ifjúsági ház felújításának befejezését. Eddig 39 millió forintot költött rá a város
Fotó: Tésik Attila

A nyáron nyitó ifjúsági ház üzemeltetése kapcsán felmerült, egyáltalán teljesíthető lesz-e a műszaki átadás május 20-i határideje. Több képviselő azt kérdezte, miért volt ennyi csúszás a kivitelezésben, miért kellettek pótmunkák. A polgármester az üzemeltető igényeire hivatkozott, amelyek miatt „a műszaki tartalmat módosítani kellett". A grémium első olvasatként fogadta el az előterjesztést, így egyelőre az sem dőlt el, teljesíti-e az önkormányzat – és ha igen, mennyiben – az üzemeltető vállalkozás kérését, amely inkább kártérítési igény: a csúszásból adódó forgalomkiesést szeretné így pótolni.

A Justh Gyula utcai irodaház párthelyiségeinek négyzetméterenkénti, rezsit is magában foglaló bérleti díját 600-ról 1800 forintra emelte a testület. A polgármester megjegyezte: ha a bevétel nem elég a költségekre, még idén további díjemelés is elképzelhető. Az MSZP, a KDNP, a Fidesz, a Kisgazda Polgári Egyesület, az Összefogás Csongrádért Egyesület, a MIÉP, az MDF, a Jobb Csongrádért Egyesület és a Jobbik Magyarországért Mozgalom juthat ilyen feltételek mellett irodahelyiséghez.

Olvasóink írták

 • 5. a gipsz 2008. május 09. 22:27
  „Nem tartom jónak, hogy az önkormányzat közösködik magánvállalkozással. Az egész ügy kényszerpálya, mely a képviselő testületet minősíti.
  Sajnos a magánvállalkozás pénzének elvesztését is biztosra veszem.
  Csongrád lakossága sajnos szegény az ilyen szolgáltatások igénybevételére.
  A szegénységet tanácstagok és képviselők rossz döntéseinek sorozata okozza. Az igaz, hogy nagy részük egy és ugyanaz, és talán az ő zsebük bírná el a belépőket, de ők ilyen helyeken tisztelet jeggyel közlekednek...”
 • 4. fiftytwo 2008. május 09. 08:33
  „jpjkh8- neked anyukád nyilván nem törölte meg a fejedet matemetika óra után, s hogy keveset tudsz a dologról és sokat beszélsz a te bajod. Az usziba a kisérők vigyáznak is a gyermekeikre. S ezen az alapon a sportpályán is venni kéne kisérő jegyet. Sőt az iskolalátogatást is csak pénzért kellene biztosítani.
  Ami az IH illeti a vállakozó beleöl 40 millió forintot, és működteti , a város évek őta nem tudott mit kezdeni vele , csak hagyta széjjel rohadni mint az uszodát, a többi intézményére sincs pénze. van neked fogalmad mennyi lehet annak a háznak a működési költsége vagy csak vagdalkózol, menj vissza a kádári időkbe ott minden "ingyen "volt a te fajtádnak.Irígy vagy ! miért nem fektesz te be 40-50 milliót a városban. Teremthetnél munkahelyet. Vagy az nem a te dolgod? csak dumálni?
  Ami a mozit iléleti az egy közönséges dohányszagú kocsma nem kultúrált ifjusági szórakozóhely, persze ki mit szeret. A város vezetői nyilván szereik ott a főtéren," Szép tartalmas szórakozóhely "! Te járjál oda!”
 • 3. Kuci 2008. május 09. 07:18
  „Tisztelt jpjkh8 !

  Éves uszobérlettel rendelkezem , s nem az én problémámat adtam közzé a többi szülüét aki nem mer konfrontálódni . S evvel is csak a hozzá nem értést akartam kifejezni az uszoda vezetésére , melesleg akitán kétszer volt a munkahelyén. Köszönöm”
 • 2. jpjkh8 2008. május 08. 21:38
  „Méghogy kártérítés, láttátok már az árjegyzéket! Azt hiszem nem az átlag csongrádi lekos fog oda járni, na és nem adiákok a szabad idejüket eltőlteni. Kicsit borsos az ár.
  Javaslom, hogy ha már ennyi pénz beleölt a város legyen valamejest beleszólása az árak kialakításánál is.
  Kuci meg a 100Ft-os látogatójegyért nyavajog? Én becsülettel megveszem ha be akarok menni! Az iskolai órákra sem járunk be nézni a gyereket.
  Az IH. róól még annyit, hogy sajnálom, hogy odaadják egy külsős Kft.-nek, ha lát benne fantáziát miért nem adott bele pénzt. Megkap egy teljesen felújított épületet, hogy bevétele legyen , a mozis meg gebedjen meg.”
 • 1. Kuci 2008. május 08. 21:19
  „Amit annak idején kötelaző volt szüleinknek tégla jegy . Most a rossz gazdálkodás miatt ( hanyagság , nyereség vissza nem forgatása ). Csak a LOVÉ kivétt itt az erdménye . Közvagyon herdálása , vagyon felélés rossz gazdálkodás ( el lehet menni ) itt az eredmény . Persze nem hibás senki !!! S még hogy a vállalkozó követel ! Mert eddig Ő mit is adott ebbe a buliba ,azt a pár szorólapot .? Vicc vicc , de hát ez a lehetőségek városa . Szélhámosok igérgetők mind ide !!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád a laptopkor küszöbén

Csongrád - Laptopot vitt a legutóbbi testületi ülésre Nagypál Sándor csongrádi képviselő. Társai meglepődtek, hiszen eddig ő ragaszkodott a legkeményebben ahhoz, hogy minden előterjesztést papíron kapjanak meg. Tovább olvasom