Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Lovagavatással kezdődött a csongrádi borfesztivál, irsai lett a fesztivál bora - nézze meg fotókon!

Borutca lett négy napra a Fő utca Csongrádon. A zamatos borok mellett koncertek és kísérőprogramok is várják a Tisza-parti városba látogatókat.
Fúvószenekari kíséret mellett kezdődött meg pénteken a 21. borfesztivál Csongrádon. A Szent Vince borrend felvonulása után Bedő Tamás polgármester beszédében azt mondta: jó döntés volt új helyszínre hozni a fesztivált.
Farkas Sándor, az Agrárminisztérium államtitkára köszöntőbeszédében utalt a 2017–2018. év időjárásának rendkívüliségére, de hangsúlyozta, ennek ellenére elfogadható termés várható az agráriumban. A borfesztivállal kapcsolatban elmondta, reméli, hogy szép barátságok szövődnek majd egy pohár jó csongrádi bor mellett.
 
Elkezdődött a borfesztivál Csongrádon - GALÉRIA. Fotó: Majzik Attila

A hagyományokhoz híven új borlovagot is avatott a Szent Vince borrend, ebben az évben Gyovai Szabolcsot fogadták tagjaik közé. A fesztivál borát is kihirdették, ez idén egy fehérbor, a Szabó Manufaktúra Irsai Olivérje lett.

Szombaton gyerekprogramokkal és koncertekkel folytatódik a borfesztivál, fél négykor meseelőadás várja a kicsiket, ötkor Oszvald Marika és az Operett Voices ad műsort, 18.20-kor Pál Dénes, 19.30-kor Oláh Gergő, este kilenckor pedig a Bagossy Brothers Company lép fel.

Vasárnap Soltész Rezsőt és a Mystery Ganget hallhatják a fesztiválozók, hétfőn pedig a Black Five lép fel a 21. Csongrádi Borfesztiválon.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jó bornak is kell a cégér: koncertek, gyerekprogramok a 21. csongrádi borfesztiválon

A jó bornak is kell a cégér: koncertek, gyerekprogramok a 21. csongrádi borfesztiválon
A huszonegyedik borfesztiválra készülnek Csongrádon. A számláló tavaly ,,nullázódott", akkor új helyszínre költözött a borünnep. Az újítástól sokan tartottak, mégis bejött. Tovább olvasom