Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Luca székeként készülő éttermek Csongrádon

Két étterem megnyitását is halogatják Csongrádon. Kertes Miklós főtéri vendéglője már szerkezetkész, de amíg fel nem lendül a város idegenforgalma, a tulajdonos vár. A Körös-toroki kőcsárda felújítása a tavalyi árvíz miatt csúszott. Jövő májusra már működő magyaros konyhát ígér az üzemeltető.
Csongrád két frekventált pontján is étteremnyitást terveztek helyi vállalkozók, de a gazdasági környezet és a természet is közbeszólt. A mozi mellett épült vendéglő az eredeti elképzelések szerint 2005-ben nyílt volna meg. A szerkezetkész épület pincéjében a csongrádi borok kapnák a főszerepet, és időközben az is felmerült, hogy a tetőtérben szálláshelyeket alakítanak ki, a megvalósítás viszont sok mindentől függ.

Egyrészt attól a városrehabilitációs programtól, melynek keretében a mozi előtti, jelenleg parkolóként működő terület megújulna, illetve az sem elhanyagolható kérdés, mikor lendül fel oly mértékben a település idegenforgalma, hogy megérje beindítani az üzletet. – Hitelből tudnám befejezni az építkezést, de ilyen gazdasági környezetben nem lehet kitermelni a részleteket – nyilatkozta lapunknak Kertes Miklós.

A tulajdonos szerint valamelyest javult a helyzet, ami a közös gondolkodást illeti, de a turizmus fellendítése egyelőre ábránd, ezért az sem kizárt, hogy végül másképp hasznosítja az új épületet.
A Körös-toroki kőcsárda viszont eredeti rendeltetésének megfelelően működne a jövőben. Bár volt némi esély arra, hogy a tulajdonosváltás után két évvel, azaz 2006-ban megnyílik az üdülőterület egyetlen melegkonyhás vendéglője, a tavalyi árvíz miatt azonban csúsztak a felújítási munkálatok. A tulajdonos, Varga Zoltán lapunk érdeklődésére elmondta, akár már a most induló szezonban is meg tudnának nyitni, de nem akarnak kapkodni.

A magyaros konyhát és halételeket kínáló csárda belső részében 40-50, míg a teraszon 120-130 vendéget tudnak majd kiszolgálni, hétvégenként pedig cigányzene is szól. Ha az időjárás és a természet is engedi, a jövő májusi ballagásra már lehet itt asztalt foglalni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Úgy maradt'' utak Csongrádon

Kátyúk, döccenők nehezítik a közlekedést Csongrád több utcájában: a csatornázás már három éve… Tovább olvasom