Délmagyar logó

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Mackóbarlang nyílt Csongrádon

Mackókiállítás nyílt a napokban a csongrádi Széchenyi úti bölcsődében. A gyűjtemény 300 játékmedvét vonultat föl, az egycentistől a méteresig. A kiállított kedvencek között akad hatvanhat éves és vadonatúj, gyári és házi készítésű, jeges-, mosó-, panda- és koalamackó is.
Kicsiknek és nagyoknak egyaránt élményt jelent a csongrádi Széchenyi úti bölcsődében kiállított 300 különféle mackó látványa Fotó: Tésik Attila
A gyűjtemény megálmodói szerint különösen azoknak a felnőtteknek okozhat kellemes meglepetést az összeállítás, akik már elfelejtették, hogy ők is voltak gyerekek. A Helbocsányi Istvánné bölcsődevezető fejéből kipattant ötletre gyorsan reagáltak a dolgozók, a szülők és a gyermekek: rövid idő alatt összegyűjtötték a korábban a polcra, a szekrénybe, a padlásra száműzött és a jól karbantartott kedvenceket, így a medvék télvégi ébredéséhez időzítve, február elején meg is nyílhatott a bölcsőde fűtetlen teraszán a házigazdák szavajárása szerint nagykabátos kiállítás.

Az összeállításban – mely 1940-től napjainkig mutatja be a macik divatját – olyan egyedi darabok is fellelhetők, mint a menyasszony és vőlegény mackópár, a hegedűs, az angol rendőr és tábornokmackó, de akad közöttük drótos végtagú házi gyártmány és gyári készítésű kedvenc, no meg különféle jeges-, mosó-, panda- és koalamackó is. Előfordult, hogy egy diáklátogató presztízsként kezelte mackójának jelenlétét, ezért a sajátját is közszemlére bocsátotta.

A magát hamarosan Kuckó Mackó Bölcsődének elkeresztelő tagintézményben szeretnének állandó kiállítást rendezni a hónap végéig látogatható mackóarzenálból, de az is elképzelhető, hogy jövőre más állatok jutnak főszerephez a Széchenyi úton.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A ráknál is erősebb a szerelem

Évek óta egy célnak rendeli alá életét a tömörkényi Szabó Antal és felesége, Szabóné Losonczi… Tovább olvasom