Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Masterfoods és szakképzés

Félszáz új munkahelyet teremt Csongrád-Bokroson az állateledel gyártó Masterfoods. A cég idén kétmilliárd forintot fordít a gyár technológiai fejlesztésére. A multinacionális cég tavaly 32 milliárd forintos forgalmat produkált. Csongrád 410 milliós iparűzési adóbevételének döntő része tőlük származik.
Állateledeleket készítenek a gyárban. Fotó: DV
Ötvennel kívánja növelni a foglalkoztatottak számát a bokrosi állateledelgyár. Az új munkahelyek a cég tavalyi és idei, összesen hárommilliárd forintos technológiai fejlesztésének köszönhetőek. A Masterfoods 1993-as megtelepedése óta 650-re nőtt a dolgozói létszám, emellett 150-200 főt foglalkoztatnak bérmunkaerőként. A termelés folyamatos növekedése a bevételi eredményekben is megmutatkozott: az amerikai tulajdonban lévő multinacionális társaság tavalyi árbevétele meghaladta a 32 milliárd forintot. Amíg 2006-ban a kapacitásbővítést és környezetvédelmi célokat szolgáltak a vállalat beruházásai, idén új gépsorok telepítésére kétmilliárd forintot fordítanak. Többnyire ezek szakszerű működtetéséhez és karbantartásához keresnek szakembereket.

– Jelenleg félszáz főt keresünk, elsősorban a szűkebben vett régióból, Csongrád, Szentes és Kiskunfélegyháza térségéből – tájékoztatta lapunkat Mayer Zsolt, a cég külkapcsolatokért felelős igazgatója.

Érdeklődésünkre elmondta, elejét akarják venni a szűkös munkaerő-piaci kínálatból eredő problémáknak, ezért az eddiginél szorosabbra kívánják fűzni az együttműködést a térség szakképző intézményeivel, illetve a műszaki és élelmiszeripari képzésben résztvevő egyetemekkel és főiskolákkal. Emellett a vállalat csatlakozott a csongrádi foglalkoztatási paktumhoz, amelynek stratégiai terve megkönnyítheti a szakmát szerzett helybeliek elhelyezkedését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borászképzést indítanak

A szőlősgazdák kishitűségén és gazdálkodásán kíván változtatni a csongrádi hegyközség elnöke.… Tovább olvasom