Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Még mindig áll a csongrádi malom

Több mint százmillió forinttal tartozik hitelezőinek a csongrádi malom. Nemrégiben azt mondta a malmot birtokló cég vezetője, hogy a reorganizációnak köszönhetően hamarosan újraindul a termelés, s a beszállító gazdák megkapják a pénzüket. A helyzet egyelőre változatlan, a malom továbbra sem működik.
A kenyérgyárat és a malmot birtokló részvénytársaság igazgatója néhány hete arról tájékoztatta lapunkat, hogy napokon belül újraindul a termelés a malomban. Gráner Gyula hangsúlyozta, tárgyalások folynak a reorganizációról a földművelésügyi minisztériumban. A kecskeméti férfi – aki egyébként az MSZP társadalompolitikai tagozatának ügyvivője – azt is elmondta akkor, hogy egyeztetnek arról is, hogyan lehetne konszolidálni a szorult helyzetbe került társaságot.

Mivel tegnap többszöri próbálkozásunk ellenére sem sikerült kapcsolatba lépnünk Gráner Gyulával, Bedő Tamást kérdeztük a csongrádi malom helyzetéről. A polgármester lapunknak azt mondta, a cégvezetőt kevésbé a politikai életből, sokkal inkább az itteni vállalkozásai révén ismeri. – A fizetési nehézségekkel küzdő malom talpra állítása a csongrádiaknak is érdeke – mondta Bedő, aki időnként tájékoztatást kér Gránertől a reorganizáció menetéről. A polgármester úgy tudja, hogy kedvezményes hitel segítségével szeretnék kirántani a vállalkozást a bajból. Ha megszületik a megállapodás az agrártárcával, újraéledhet a csongrádi termelői és feldolgozói rendszer. Bedő Tamás abban bízik, hogy az új búzából már a csongrádi malomban őrölnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szülők leszavazták az iskola költözését Csongrádon

A piroskavárosi iskola tantestülete azzal a kéréssel fordult Csongrádon az önkormányzathoz, hogy… Tovább olvasom